Rada a Zastupitelstvo městské části Praha 2 rozhodly o finanční pomoci konkrétním postiženým obcím na svých zasedáních dne 23. září 2024 a schválily poskytnutí finančního daru v celkové ve výši 1 500 000 Kč. Finanční prostředky budou využity především na obnovu infrastruktury nezbytné pro návrat k normálnímu životu.

„S hlubokou lítostí jsme sledovali tragické události a škody způsobené povodněmi, které postihly obce a města napříč Českou republikou v polovině září 2024. Povodně přinesly mnoho utrpení a škod v různých částech České republiky. V těchto okamžicích je nezbytné, aby města a obce držely pospolu a poskytovaly si vzájemnou pomoc. Bylo pro nás přirozené přispět k obnově postižených obcí a měst a pomoci obyvatelům vrátit se k normálnímu životu,“ uvedl starosta městské části Praha 2, Jan Korseska.

Na základě těchto událostí byla Rada městské části Praha 2 připravena uvolnit finanční prostředky z rezervy rady na obnovu základních služeb a veřejných zařízení pro obce a města zasažené povodněmi. Závazek pomoci jsme vyjádřili již v neděli 15. září. V následujících dnech, kdy se meteorologická situace začala zlepšovat, jsme vytipovávali obce a města, kterým budou finanční prostředky poskytnuty.

Související…

Sebevražedné myšlenky často neodhalí ani ti nejbližší, říká psycholog
Simona Kožuchová

 

foto: MČ Praha 2, zdroj: MČ Praha 2