fbpx

Toužíte po virtuálním žaláři anebo těsném spoutání? Žádný problém. Salony se přesouvají na internet 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Pokud nejste milovníkem tradičních intimních hrátek, ale máte naopak rádi něco tvrdšího anebo něco jiného, pak vězte, že nemusíte jezdit do velkých měst. Stále více salonů nabízí tyto služby online. Inu, nájmy jsou drahé.

Zveřejněno: 22. 6. 2024

Začalo to tak, že si můj bývalý přítel otevřel příjemný malý bar v pražském Karlíně. Útulné místo bylo malé, jen na pár stolečků. Proto kluci velmi uvítali, když si náhle mohli složit věci ve vedlejším domě, kde se „uvolnil byt“. Když jsem se tam přišla podívat, na první pohled mě zaujaly černě vymalované stěny. Nic jiného tam vlastně nebylo, jinak to byl normální přízemní byt.

„Tady byl dříve sado-maso salon,“ uvedl mě na pravou míru můj bývalý. „No, a oni už nechtěli platit nájem, odstěhovali se z Prahy a služby teď nabízejí online…“

Docela mě to udivilo a začali jsme se společně smát nad rozvíjejícími se teoriemi, jak to asi vypadá. Ale to sem nepatří. Zajímalo nás, jak je možné poskytovat podobné služby online.

Nájem je drahý, můžeme „trestat“ i „přijímat“ online

Vzhledem k tomu, že nejrůznější erotické, ale i více specializované salony mají problémy s udržením svých prostor vzhledem ke stále narůstající výši nájemného, mnoho z nich přesouvá své služby do digitální sféry. Tento trend není jen reakcí na ekonomické tlaky; je to zároveň i poměrně logický krok do budoucnosti personalizovaných a dostupných zážitků v oblasti erotiky a jistých druhů perverzity.

Související…

Kde najít skryté erotogenní zóny a jak na nejlepší orální potěšení? Nechte si poradit od sexuoložky
Aneta Šebková

„Zejména v komunitě BDSM dochází k významnému posunu, protože stále více sado-masochistických salonů přechází z fyzických prostor na online platformy. Tato proměna je způsobena kombinací ekonomických omezení, zejména vysokých nájmů v městských oblastech, jako je Praha, a rostoucí poptávky po flexibilních, personalizovaných zážitcích. I my jsme se proto rozhodli zkusit poskytovat naše služby online. A budete se divit, funguje to stejně dobře, jako náš bývalý, řekneme kamenný, salon, navíc je to pro nás daleko snazší,“ řekl pro Flowee Patrik K., který si nepřeje být jmenován. On a jeho přítelkyně měli dříve BDSM salon v Praze.

Jak se ale v tomto novém online prostředí orientovat a co přesně můžete od těchto digitálních služeb očekávat?

Jedná se o celosvětový trend

BDSM salony, stejně jako mnoho jiných specializovaných podniků, byly těžce zasaženy rostoucími náklady na udržování fyzických prostor.  V reakci na to nyní mnoho poskytovatelů BDSM nabízí své služby online. Tento posun není ojedinělý jen v Praze, ale je patrný po celém světě. Například ve Spojených státech se dominy, jako je Estelle Sinclair, přizpůsobily a nabízejí řadu virtuálních sezení od výukových lekcí bondage až po nejrůznější submisivní rolové hry.

Přesun BDSM salonů k online službám je důkazem přizpůsobivosti a odolnosti komunity lidí, kteří tyto služby vyhledávají. Zatímco ekonomické tlaky si tento posun vynutily, výhody anonymity, flexibility a technologického pokroku činí z online BDSM služeb přesvědčivou alternativu k tradičním salonům. Vzhledem k tomu, že svět se stále více přizpůsobuje digitálním řešením, vypadá budoucnost BDSM stále více virtuálně a nabízí personalizované a pohlcující zážitky, které uspokojí široké publikum.

Co si můžete objednat online

Stejně tak široká a rozmanitá je i nabídka služeb BDSM dostupných online. „Mezi běžné nabídky patří virtuální dominance, kdy se klienti věnují submisivním aktivitám pod vedením dominy prostřednictvím videohovoru,“ objasňuje běžné praktiky Patrik K.

Klienti si zarezervují  „sezení“ prostřednictvím webových stránek poskytovatele, prostě si „booknou“ hodinu jako návštěvu u lékaře.

Ale není to jen o videohovorech. Mezi další oblíbené služby patří také:

  • Výukové kurzy bondage: Naučíte se umění bezpečného vázání uzlů a pout. 
  • Scénáře a hraní rolí: Vyzkoušíte si osobní fantazijní scénáře.
  • Ponížení a degradace: Zakusíte rozkoš slovního ponižování přizpůsobeného vašim preferencím.
  • Smyslové hry a deprivace: Experimentujete s řízenými smyslovými zážitky v pohodlí domova.
  • Trénink cudnosti: Podstupte trénink cudnosti s pravidelnými kontrolami a úkoly, které vám zadá vaše domina.

No, nezní to lákavě?

Proč se tento trend objevuje? Není to jen o financích

K nárůstu online služeb BDSM přispívá několik faktorů, není to samozřejmě jen o zvyšujících se cenách za nájemné a nákladech obecně. Neméně důležitým, možná dokonce nejdůležitějším důvodem, je nesmírně silné postavení a anonymita internetu.

Anonymita a soukromí online interakcí se líbí mnoha členům komunity, kterým může být nepříjemné navštěvovat fyzické salony. A rovněž flexibilita plánování online sezení usnadňuje poskytovatelům i klientům domlouvání schůzek bez omezení daných místem a cestováním.

Díky technologickému pokroku jsou navíc tyto služby skutečně velmi autentické a v mnohém dokonce ještě „živější“ a „pestřejší“, dokonce lze říci výpravné jako hollywoodské velkofilmy. Vysoce kvalitní videohovory, interaktivní nástroje a bezpečné komunikační platformy zajišťují, že klienti získají zážitek, který se co nejvíce blíží tomu skutečnému.

A jak to funguje

Účast na online BDSM sezeních obvykle zahrnuje několik jednoduchých kroků. Klienti si zarezervují  „sezení“ prostřednictvím webových stránek poskytovatele, prostě si „booknou“ hodinu jako návštěvu u lékaře. Po rezervaci obdrží pokyny, jak se na sezení připravit.

Mnoho lidí stále hledá způsoby, jak oživit svůj milostný život a uniknout ze stereotypu, což je často vede k experimentování s těmito neobvyklými formami sexuálního vzrušení.

„Mohou být vyzváni anebo jim je doporučeno, aby si vytvořili soukromý prostor, shromáždili potřebné vybavení, a jsou seznámeni s protokolem sezení. My se zase ujistíme, že jej pochopili a respektují, protože bezpečnost je klíčová i při online sezeních. Během samotného sezení domina vede klienta různými aktivitami a poskytuje mu zpětnou vazbu a pokyny v reálném čase. Platba se obvykle provádí prostřednictvím zabezpečených online platforem, což zajišťuje soukromí a diskrétnost,“ pokračuje pro Flowee Patrik.

Bezpečnost, i když se skutečně nedotýkáte…?

Základem pro hrátky, které přesahují běžný vanilkový sex, je nepochybně vzájemná důvěra a oboustranný souhlas. Partneři spolu musí i online komunikovat a stanovit si hranice toho, co jsou ochotni a schopni podstoupit, a co je pro ně naopak nepřijatelné. Je důležité znát všechny možné praktiky, do kterých se chcete pustit, a i online si stanovíte tzv. „bezpečné slovo“, které slouží jako signál pro ukončení hry v případě, že se dostanete za snesitelnou mez. I virtuálně je tedy třeba přistupovat k BDSM zodpovědně a neměli byste podceňovat ani případnou první pomoc, přinejmenším být připraveni si ji zavolat.

Znaly to i naše prabáby

Sadomasochistické praktiky mají své kořeny už ve starověkém Egyptě, avšak první skutečné záznamy o těchto aktivitách se objevily až s vynálezem fotoaparátu na konci 19. století. Mnoho lidí stále hledá způsoby, jak oživit svůj milostný život a uniknout ze stereotypu, což je často vede k experimentování s těmito neobvyklými formami sexuálního vzrušení. Sado-maso, zkratka pro sadismus a masochismus, zahrnuje jak potěšení z působení bolesti druhým, tak vzrušení z přijímání bolesti. Pro bezpečné a vzájemně uspokojivé prožitky je však nezbytná jasná komunikace a souhlas obou partnerů, aby se předešlo nechtěným hranicím a nebezpečí. Ať už jste věrný kamenným salonům, anebo chcete zakusit výpravní kouzlo on-line praktik.

Celosvětová komunita BDSM se tedy stále více přesouvá online. Nejen v zemích, jako jsou Spojené státy nebo Velká Británie, ale už i u nás se online dominance stala poměrně běžnou a mnoho profesionálů nabízí širokou škálu služeb pro rozličně zaměřené „publikum“. Tento posun rozšiřuje klientskou základnu, a zároveň umožňuje poskytovatelům udržet si stálý příjem bez režijních nákladů spojených s fyzickými prostory. Vyzkoušeli byste to?

 

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...