Současný stav ekonomiky naznačuje, že hrozí vysoká míra inflace. A nejen pro letošní rok. Experti se shodují, že zvýšená inflace nás bude trápit po řadu let (ČNB). Únikem před jejími dopady mohou být kryptoměny, a to konkrétně bitcoin. Tím, že už je ze své podstaty deflační, tak může být spolehlivou cestou ven z toho, jak nespálit své těžce vydělané úspory.

„Je to tak, bitcoinu je omezený počet, klasické měny nikoliv. Sami vidíte, že státy neustále tisknou další a další peníze, čímž svou měnu vlastně oslabují,“ dodává Pavel Niedoba, majitel české kryptosměnárny Simplecoin.

I kryptoměnami se dá platit

Kryptoměny jsou jednou z mála investic, kterými můžete ihned a kdykoliv platit. To je zásadní rozdíl oproti například drahým kovům nebo cenným papírům, kde nejdříve musíte daná aktiva prodat, a získat tak jejich hodnotu zpět v klasické měně. Příkladně lze bitcoin použít k nákupu na Alze, v síti prodejen tabáku GECO či také v mnoha kavárnách a restauracích.


 

„Jeho použití stále však roste a příznivci této kryptoměny se mohou těšit na další místa, kde ho bude možné použít k platbě,“ dodává Niedoba.

Jak nakoupit bitcoin?

Nákup bitcoinu rozhodně už není pouze výsadou počítačových nadšenců. Dnes velmi jednoduše nakoupíte tuto kryptoměnu i za české koruny, a dokonce i v české kryptosměnárně nesoucí název Simplecoin. Samotný nákup je otázkou pár chvilek. Zaregistrujete se, přidáte číslo účtu, připojíte peněženku (např. Trezor) a již můžete vyměnit koruny na bitcoin. Více zjistíte již na samotné směnárně Simplecoin.

Související…

Metaverzum, NFT či kryptoměny: Odhalte 6 digitálních trendů pro rok 2022
Jan Handl

foto: Simplecoin, zdroj: Simplecoin