Kamennou prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí.Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvést výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů. Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce – investiční zlato. Ceník v euro je na stejné stránce – investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott&Rose).

Proč investovat právě do zlata?

Dlouhodobě se zlato doporučuje jako neoddělitelná část správně diverzifikovaného portfolia. Avšak doporučené zastoupení zlata v něm roste. Deset procent už dávno neplatí a ti, kteří nechtějí rizikově investovat, mohou jeho zastoupení zvýšit až na 90 %.

Zlato je z historie, dávné i nedávné, známe jako jistota, která ustojí i v době ekonomických, politických či vojenských nejistot. Svoji roli sehraje určitě i v době klimatické krize, která už je pravděpodobně tady, jen si ji ještě nechceme připustit. Peníze uložené ve zlatě neukusuje inflace. Navíc jde o majetek mobilní, což dnes rozhodně dělá zlato ještě lepší investicí, než jsou nemovitosti. Objeví-li se geopolitická či klimatická krize vlastnictví nemovitosti na konkrétním místě je problém.

Pro investování se hodí výhradně investiční zlato, tedy zlaté slitky a zlaté investiční mince.

Odborníci tvrdí, že cena zlata poroste nadále. Je o něj zájem, osvědčilo se jako bojovník proti inflaci a skvělá investice pro udržení hodnoty majetku. Navíc zlaté doly jsou již téměř vytěženy a nová ložiska vhodné pro efektivní těžbu nebyla zatím objevena. To vše povede k ještě většímu nárůstu ceny zlata.

Do zlata se musí investovat správně

Investování do zlata je snadné i pro laiky. Pouze je zapotřebí vědět, do čeho se nepouštět. Předně je nutné říct, že pro investování se hodí výhradně investiční zlato, tedy zlaté slitky a zlaté investiční mince. Nejsou to tedy ani zlaté šperky, ale ani sběratelské památeční či numismatické mince.

Vyhněte se též spoření do zlata a různým virtuálním produktům spojeným se zlatem. Vhodné nejsou ani akcie zlato těžících firem. Žádný z těchto produktů neznamená fyzické vlastnictví zlata a jde v podstatě jen o další z rizikových finančních produktů.

Vyberte si dobrého prodejce zlata

Myslíte si, že investiční zlato koupíte u různých prodejců za stejnou cenu? Není tomu tak. Každý pracuje s jinými maržemi, proto je dobré vědět, kde zbytečně naplatíme více. Skvělým tipem je nákup zlata na Zlatemince.cz. Zde navíc koupíte i nejprestižnější značky investičního zlata. České samozřejmě ne, protože žádná z českých mincoven se tomuto byznysu nevěnuje. Proto se k nám vozí investiční zlato ze Švýcarska. A právě v obchodě Zlatemince.cz kupíte to nejlepší z nejlepších. Pak jsou tady zlaté investiční mince. Tam neprohloupíte, když zvolíte ty rakouské nebo kanadské. I ty koupíte na Zlatemince.cz.

Obchod umožňuje nákup investičního zlata ve svých kamenných prodejnách, ale bezpečně jej zakoupíte i v e-shopu. Zásilka je pojištěna a nehrozí žádné riziko. Díky e-shopu dokážete investiční zlato pružně nakupovat tehdy, když jeho cena klesá. Též můžete do zlata investovat pravidelně. Nikam nejezdíte, pouze si jej objednáte v e-shopu a necháte si jej zaslat domů.

foto: zlatemince.cz, zdroj: zlatemince.cz