fbpx

Materiální dárky netáhnou, otěže převzaly zážitky Dalších 3 fotografií v galerii
zdroj: VLTAVA LABE MEDIA

Šuplík narvaný a na polici už taky není ani cenťák místa? Doba materiální je pomalu na ústupu a lidé dávají přednost minimalističtějšímu životu. A to se projevilo i na trendu dárků. Hmotné dárky totiž naprosto převálcovaly ty zážitkové.

Zveřejněno: 18. 6. 2024

Co potřebuješ, to si dost pravděpodobně koupíš. Má to tak většina z nás. Vybírat proto hmotné dárky je ošemetné. Mnohdy jsou z toho jen vyhozené peníze a neupřímné úsměvy při děkování. Z téhle situace nebenefituje nikdo.

A navíc – psychologové se shodují, že investování do zážitků nás dělá šťastnějšími než investování do věcí. Zážitek totiž nevybledne jako nový svetr. Zůstane s námi v podobě příběhů, které můžeme vyprávět, a vzpomínek, které můžeme sdílet s blízkými.

Top zážitky, které drtí žebříčky oblíbenosti

Adrenalin, pohoda nebo učení nových dovedností? Správný zážitek nabízí pro každou povahu něco. Jaké jsou nejoblíbenější zážitky?

1.    Bungee jumping z mostu, jeřábu i televizní věže

Bungee jumping je ideální pro všechny milovníky adrenalinu. V Česku se skáče na několika lokalitách, z nichž každá nabízí něco jedinečného. V Chomutově si můžeš vyzkoušet nejvyšší skok z mostu v Česku, kdy se skáče z výšky 62 metrů.

Skok z 36metrové televizní věže v Harrachově zase nabízí možnost celoročních freestylových skoků a potěší jak nováčky, tak i zkušené skokany. Pro opravdové extremisty jsou pak ideální skoky z jeřábu v různých městech od Prahy přes Ostravu až po Brno, kde se skáče z výšky až 110 metrů.

2.    Tandemový seskok padákem pro ještě větší porci adrenalinu

Několikasekundový volný pád při bungee jumpingu nestačí? Co takhle 40 až 60 sekund volného pádu v rychlosti 200 km/h? Přesně to nabízí tandemový seskok padákem, což je takový zážitek 2 v 1: Zažiješ jednosměrný vyhlídkový let a pak ještě kochačku na otevřeném padáku s možností převzít řízení.

3.    Škola smyku, která baví a je zároveň praktická

Jsou mezi námi tací, kteří přeci jen ocení praktičtější dárky. Škola bezpečné jízdy je jeden z nich. Protože nikdo není tak dobrý řidič, aby se nemohl ještě zlepšit. Po dávce teorie se sedá za volant a v bezpečném kontrolovaném prostředí polygonu s instruktorem na vysílačce se učí zvládání smyků, vyhýbání překážkám i aquaplaning. Paniku při krizovkách na silnici pak vystřídá chladná hlava a řidičský um. Vybrat si můžete z lokalit po celé ČR, mezi oblíbené patří škola smyku v Mostě a polygon v Brně.

pr clanek adrop zazitky11

4.    Pobyty plné akce i odpočinku

Sauna, masáže a vířivka se sklenkou vínka v ruce? Nebo radši pobyt v přírodě bez Wi-Fi a s pohorama na nohách? Pobytových balíčků najdeš u největší česko-slovenské zážitkovky Adrop.cz hromadu. Na své si přijdou romantické duše, dobrodruzi i hédonisté, kteří si život užívají plnými doušky. Vybírat jde nejen po Česku. I za hranicemi se dají sehnat cenově zajímavé pobyty.

pr clanek adrop zazitky21

5.    Let balonem jako dobrodružství v každém věku

Děti, rodiče i prarodiče – ti všichni budou nadšení z vyhlídkového letu v horkovzdušném balonu. Spojuje romantiku se špetkou dobrodružství a nabízí neskutečné výhledy na krajinu, o které si myslíš, že už ji znáš ze všech úhlů. A jako bonus se z každého vzduchoplavce stane baron či baronka.

Už víš, jak letos pořešíš narozeniny, výročí nebo třeba Vánoce?

Související…

Zažít horor na vlastní kůži. Terapeutický zážitek, který není zdaleka pro každého
Michal Švehla

foto: VLTAVA LABE MEDIA, zdroj: VLTAVA LABE MEDIA

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...