Na koncertu vystoupily hvězdy české hudební scény, jako Tereza Mátlová, Anička Slováčková, Daniel Hůlka, Michal Bragagnolo a BigBand Felixe Slováčka. Zazněly slavné melodie, které nadchly všechny přítomné, a atmosféra byla skutečně nezapomenutelná. Velký úspěch sklidil i dětský pěvecký sbor „Dvojčata“ ze ZŠ Vratislavova pod vedením Evy Kleinové a za klavírního doprovodu Richarda Mašaty, jehož vystoupení přidalo koncertu jedinečný rozměr.


Diváci se během večera dočkali také milého překvapení, které věnoval městské části starosta Jan Korseska. Bylo jím oficiální představení FANFÁR PRAHY 2, písně s názvem Když svůj domov máš, z jejíž části vznikla hymna městské části DVOJKA DOMOV MŮJ. Hudbu složil Richard Mašata a otextovala Eva Kleinová. Hudební doprovod zajistil Symfonický orchestr Českého rozhlasu a hymnu nazpíval Adam Plachetka.  


„Byl to fantastický večer, který důstojně oslavil historii Královských Vinohrad. Účinkující podali úžasné výkony a jsme rádi, že jsme mohli společně s našimi občany toto výročí oslavit. Věřím, že každý, kdo byl na koncertě přítomný, si ho moc užil. Jsem nadšený, že se nám podařilo důstojně oslavit tato významná výročí. Koncert i mše měly velký úspěch a věřím, že si je všichni zúčastnění užili,“ uvedl starosta Prahy 2 Jan Korseska.


Na koncert navazují další akce spojené s oslavami. Od 26. září bude možné na náměstí Míru shlédnout panelovou výstavu, která nabídne návštěvníkům poutavý pohled do minulosti Královských Vinohrad, od jejich počátků jako je vznik vinic až po současnou moderní městskou část. Na podzim startuje také nová venkovní hra Putování Prahou 2 – trasa KRÁLOVSKÉ VINOHRADY, která je určena nejen žákům a studentům ale i dalším zájemcům. Trasa začíná na náměstí Míru a prochází městskými částmi Praha 2, Praha 3 a Praha 10.


Hned na úvod večera zazněla účast s lidmi, kteří se potýkají s následky povodní. Městská část Praha 2 deklaruje připravenost finančního daru postiženým oblastem na odstranění vzniklých škod.

 

 

foto: MČ Praha 2, zdroj: MČ Praha 2