Návštěvníci portálu Dokempu.cz mohli hlasovat pro svůj nejoblíbenější kemp v anketě Kemp roku od 17. června do 31. srpna. Sečteno bylo přes 33 tisíc hlasů, které ocenily celkem 687 kempů v České republice a na Slovensku. Na první místo v žebříčku se letos dostal oblíbený Srubový kemp Zvíkov Village. Na druhém místě skončil loňský vítěz, Autocamp Sedmihorky, a bronzovou příčku obsadil Kemp Keramika na vodní nádrži Hracholusky.

„Naší ambicí není vybrat a označit nejlepší kemp, to ani nejde, když si uvědomíme, že co člověk, to jiná preference. Někdo hledá klid a pohodu, jiný zábavu a povyražení. Někomu se líbí u vody, druhému zas v lese. Jde o to najít nejoblíbenější kempy napříč celou ČR a ukázat ostatním, kde se hlasujícím líbí a stojí jim za to sednout si k počítači nebo vzít do ruky mobil a poslat jim hlas. To, že letos vyhrál areál, který funguje pouhé čtyři roky, je i pro nás překvapení. A to, jestli je ta volba oprávněná, ať už posoudí jejich budoucí návštěvníci. Což samozřejmě platí o všech kempech, které se umístili na vyhlašovaných pozicích,“ uvedl k výsledkům Marek Jermář, manažer portálu Dokempu.cz.

Vše, co potřebujete vědět při plánování

Díky anketě Kemp roku mají turisté dobrý přehled o tom, do jakých kempů a lokalit se mohou vydat bez obav na dovolenou nebo výlet. Kromě trojice vítězů se v TOP 10 umístily také Nový kemp Riviera Zbečno, Vranovská pláž – Holiday Park, Camping Rožnov, Safari Kemp, Rekreační areál Kristýna (zároveň Skokan roku), Autokemp Olešná a Autokemp Hnačov.

Objevem roku byl vyhlášen Autokemp Primátor Litomyšl, který zaujal také tím, že se nachází uprostřed přírody, a přesto pouhých pět minut od městského centra.

Kemp roku je specifický tím, že o konečném umístění ve všech kategoriích rozhodují především návštěvníci portálu Dokempu.cz. Výsledky tak představují věrohodný odraz jejich preferencí. Hlasování určuje pětadvacet nejlépe hodnocených míst a tři nejoblíbenější kempy v jednotlivých krajích se speciální kategorií pro Slovensko.

Soutěžní kategorie tím ale nekončí. V anketě se oceňují také nejlepší kempy pro rodiny, pro vodní aktivity, pro rybáře, pro karavany, pro motorkáře, pro vodáky, pro cyklisty, pro aktivní trávení dovolené, pro zábavu a firemní nebo skupinové akce, a pro domácí mazlíčky. Zvláštní kategorie je určena i pro malé a ekologické kempy.

Nejoblíbenější kemp hledejte na jihu Čech

Kam se tedy vydat za letošním šampionem? Srubový kemp Zvíkov Village se nachází v okrese Písek, přímo na soutoku řek Vltavy a Otavy. Jedná se o areál ve skandinávském stylu, který mohou návštěvníci využívat celoročně. Ubytovat se lze v ikonických srubech i tradičnějších chatkách. Nechybí ani vyhrazené prostory pro stany a obytné vozy.

„Upřímně jsme byli velmi překvapení, že jsme tento rok vyhráli. Naším cílem bylo sedmé až osmé místo. Klienti jsou s naším kempem a službami asi zkrátka spokojení. Jsme rodinný kemp – já, manželka a dcera. K našim klientům přistupujeme velmi vstřícně a přátelsky. Když potřebují s čímkoliv pomoct, jsme tu pro ně – oprava kola, výměna matrace, rady a tipy na výlet. Výměnou za příjemný pobyt a spokojenost s celou službou nám naši zákazníci jednoduše poslali hlas,“ komentoval vítězství v populární anketě Albert Arslanov, provozovatel Srubového kempu Zvíkov Village.

Provozovatel vítězného kempu nicméně slibuje, že nehodlají usínat na vavřínech a už teď plánují změny a vylepšení pro novou sezónu. „Jsme velmi mladý kemp. Fungujeme teprve čtyři sezóny, takže vylepšujeme v podstatě každý rok. Nyní plánujeme rozšířit umístění pro karavany, posezení u jezírka a přemýšlíme i o fotovoltaice,“ dodává.

TOP 10 – absolutní pořadí

  1. Srubový kemp Zvíkov Village
  2. Autocamp Sedmihorky
  3. Kemp Keramika
  4. Nový kemp Riviera Zbečno
  5. Vranovská pláž - Holiday Park
  6. Camping Rožnov
  7. Safari Kemp
  8. Rekreační areál Kristýna
  9. Autokemp Olešná
  10. Autokemp Hnačov

Vítězné kempy v jednotlivých kategoriích

  • Nejlepší rodinný kemp: Autocamp Sedmihorky
  • Nejlepší kemp pro vodní aktivity: Vranovská pláž - Holiday Park
  • Nejlepší malý kemp: Nový kemp Riviera Zbečno
  • Nejlepší kemp pro rybáře: Kemp Keramika
  • Nejlepší kemp pro karavany: Vranovská pláž - Holiday Park
  • Nejlepší kemp pro motorkáře: Autokemp Hnačov
  • Nejlepší kemp pro vodáky: Kanak - kemp Branná
  • Nejlepší kemp pro cyklisty: Rekreační areál Kristýna
  • Nejlepší kemp pro aktivní trávení dovolené: Autokemp Olešná
  • Nejlepší kemp pro zábavu a firemní nebo skupinové akce: Srubový kemp Zvíkov village
  • Skokan roku: Rekreační areál Kristýna
  • Objev roku: Autokemp Primátor Litomyšl

Související…

Hypersomnie je životu nebezpečná. Spíte, i když nechcete
Alžběta Bublanová

foto: dokempu.cz, zdroj: dokempu.cz