Podzim okolní svět vybarvuje do nádherné palety odstínů, dokáže být krásně voňavý, ale také jaksepatří sychravý. Kdo by to neznal: chlad zalézá za nehty, vítr bičuje uslzené tváře a pokud už musíme do plískanice vyrazit, mentální energii nám dává obraz hebounké deky, hřejivého oblečení, hořícího krbu, svíčky a něčeho lahodného v kouřícím hrnku. Máte ten obrázek před očima také?

MK Lůžkoviny, Beránková deka mikroplyš 150 x 200 cm

Jedním z nejlepších způsobů, jak často nevlídný podzim prožít a ne jen přežít, je obklopit se měkkými a hřejivými tkaninami.  Ideální je na to mikroplyš. „Jedná se o báječně měkký, hřejivý a pohodlný materiál. Je to skvělá volba pro chladné období – poskytuje vynikající tepelnou izolaci a udržuje tělesné teplo. Vyrábí se z velmi jemných syntetických vláken odolných proti mechanickému opotřebení, nemačká a nesráží se. Zajímavé je, že nejde o tkaninu v pravém slova smyslu: mikroplyš se totiž vyrábí technikou pletení, kdy se mikrovlákna proplétají či spojují do husté a měkké struktury. Právě tak se tvoří tolik typický hladký a plyšový povrch,“ vysvětluje Jakub Kalvoda, CEO společnosti MK Lůžkoviny. Dopřejte si chvíle vytouženého klidu a zabalte se třeba do beránkové deky z hřejivého mikroplyše, kterou naleznete v několika barevných provedení na e-shopu mkluzkoviny.cz  za 639 Kč. Tyto deky jsou skvělým doplňkem nejen pro váš domov, ale také pro chladné večery na chatě nebo na cestách. S mikroplyšem se budete cítit v teple a pohodlí, ať už jste kdekoli!

MK Lůžkoviny, Povlečení mikroplyš Exclusive

Povlečení je základ. Jen si to představte: postel plná jemného a doslova objímajícího pohodlí! Vybírejte takové, které je pevné a trvanlivé. Mikroplyš je materiál veskrze jemný, a tak je potřeba klást zvláštní důraz na pevné a odolné švy, které se hned tak nerozpářou. Tyto trvanlivé kousky také hravě snesou praní v pračce. A díky tomu, že mikroplyš si skvěle uchovává barevnost, bude i po řadě vyprání vypadat víc než k světu. Jste milovníkem nikdy nestárnoucí klasiky v podobě jednoduchých barev a vzorů, nebo raději dáváte přednost pestrým odstínům a roztomilým motivům? Podívejte se na  na e-shop mkluzkoviny.cz, kde si své mikroplyšové povlečení vybere skutečně každý. Dostupné již od 749 Kč.

TIP: Jak o mikroplyš pečovat? Perte ho při 40 stupních samostatně, vyhněte se optickým zesvětlovačům a dejte pozor, ať pračka není moc naplněná. Po vyprání výrobky hned vyndejte z pračky a rozvěste. Nežehlete je, mikroplyš se nemačká. Naopak dobrý nápad je sušení v sušičce, která pleteninu krásně načechrá.

MK Lůžkoviny, Osuška 90 x 170 cm

Je vám po příchodu domů zima? Ještě než se zavrtáte na gauči s horkým čajem nebo svařákem, přijde vhod horká sprcha. Poté je skvělou volbou zabalit se do osušky z bavlněného veluru. Tento materiál se vyrábí z bavlněné příze speciálním tkaním, které na povrchu vytvoří krátký vzpřímený vlas. Typickou sametovost materiálu doplňuje vysoká savost a odolnost. Rychle schne, je prodyšný a oproti froté se v něm nedrží písek, což oceníme i v létě na pláži! Tu svou v praktické velikosti 90 x 170 cm můžete ulovit na e-shopu mkluzkoviny.cz za 389 Kč.

MK Lůžkoviny, Mikroplyšový župan

Co může být lepší pocit, než se po náročném dni vrátit z práce domů a zatopit si v kamnech, aby až po horké koupeli vylezete, jste se mohli jen zabalit do hebounkého županu z mikroplyše a užít si pohodu podzimního večera – zkrátka večer, jak má být. Budete si připadat, jako by vás u oblíbeného televizního seriálu objímat obrovský plyšový medvěd. Pojďme už tedy konečně lenošit! Hřejivý mikroplyšový župan naleznete na e-shopu mkluzkoviny.cz od 890 Kč. Oblečte celou rodinu do stejného motivu a těšte se ze skutečného tepla rodinného krbu.

MK Lůžkoviny, Beránkové ponožky a mikiny

Taky to vidíte? Velikánský gauč plný polštářů (jak jinak než povlečených mikroplyšem), na nohou hřejivé beránkové ponožky s decentním nebo rozpustilým vzorem a tělo dokonale zabalené v objímající nadýchané mikroplyšové mikině. Tu můžete vyzkoušet celou podšitou hřejivým beránkem, případně v odlehčené verzi, která je prodyšnější a beránek je jen na vnitřní straně kapuce. Ať si ji pořídíte v jakékoliv velikosti, vždy jde o oversize střih, který vás neomezuje v pohybu a vy se můžete zachumlat až po uši. Ideální domácí oblečení do pochmurného počasí nejen na podzim naleznete na e-shopu mkluzkoviny.cz od 189 Kč.

Související…

Krásné a silné vlasy podle ájurvédy: Zásadní je správná metoda česání
Dora Hanzelová

foto: MK Lůžkoviny, zdroj: MK Lůžkoviny