Ik patří do rodiny severních znamení, která jsou známá svou pragmatičností i silnou potřebou duchovního vývoje. Vítr nám dá větší schopnost naslouchat poselstvím života v jeho rozmanitých podobách. Bedlivě sledujte své myšlenky, slova i způsob, jakým kolem vás komunikují i ostatní. Občas vypněte vnitřní dialog a zkuste naslouchat hlubokému tichu za všemi slovy. V jeho hlubinách můžete objevit nesčetně mnoho vzácných pokladů v podobě rozšířeného vědomí i skrytých schopností, o kterých jste možná neměli ani tušení.

Tělo a hmotné záležitosti

Zaměřte se na myšlenky týkající se vašeho fyzického těla. Vyjádřete svému tělu lásku tím, že poděkujete každému svému orgánu za jeho neustálou činnost a správné životní funkce. Pečujte o svou stravu, pravidelný pohyb a dostatečný spánek. Dávejte si pozor, jak o svém těle smýšlíte, protože tím se pak doopravdy stane. Zajděte si na dobrou a příjemnou masáž a snažte se pracovat na zlepšení svého milostného života. Vyhledávejte nové, zajímavé informace i kurzy na tato témata.

Mysl

Zaměřte se na způsob, jak se svými kolegy nebo klienty v práci komunikujete. Jasná a respektující komunikace mezi vašimi spolupracovníky, nadřízenými i podřízenými se může jen vyplatit. Neholdujte pomlouvání druhých lidí v jejich nepřítomnosti a snažte se těmto diskuzím co nejvíce vyhýbat nebo je rozhodně ukončit. Nevytvářejte si rovněž žádné domněnky a naučte se správným způsobem klást otázky, které vám mohou ušetřit mnoho energie. Vaše slova mohou mít mnohem větší vliv, než se domníváte.

Vztahy

Hodně lidí bude pravděpodobně řešit opravdu hluboká a těžká témata, která se však mohou jednou provždy uvolnit ve prospěch všech zúčastněných. Naučte se být co nejvíce upřímní a respektující zároveň. Každý žijeme v diametrálně jiných příbězích a snech, na což někdy ve svých dlouhodobých příbězích zapomínáme. Snažte se mluvit jasně o svých citových potřebách, ale nevyžadujte násilím jejich plnění. Důležité je ukazovat se druhým v tom nejjasnějším světle a dát jim dostatečný, svobodný prostor pro jejich vlastní volby. Pokud víte, že jste něco v minulosti neudělali dobře, naučte se omluvit.

Rovina ducha

Nastal čas investovat do našeho duchovního rozvoje. Vyzkoušejte cokoliv, co vás v tomto ohledu přitahuje, a pokud vůbec netušíte, jakým směrem se vydat, můžete vyzkoušet rodinné konstelace, vision-quest nebo seminář na prohloubení vaší sebedůvěry a sebevědomí. Jelikož 21. července nastane velmi silný úplněk na posledním stupni Kozoroha, můžete chtít najít nebo nově definovat své životní poslání. Inspirujte se příběhy svých slavných předků a uvědomte si, že můžete pokračovat v jejich úspěších dál.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jak používám svá slova?
  • Umím mluvit se svými nejbližšími?
  • Jaký vztah mám ke svému fyzickému tělu?
  • Věřím v sílu svých myšlenek?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se pracovat s afirmacemi.
  • Investujte do svého duchovního rozvoje.
  • Mluvte jasně, upřímně a s respektem ke všem zúčastněným.
  • Naslouchejte častěji tichu ve svém srdci.

foto: Shutterstock, zdroj: Autorský článek