Lukáš Vincour
Články autora Lukáš Vincour
„Heroin“ z cukrárny. Legální droga srovnatelná s těmi tvrdými. Takový je bílý cukr
Proč je rafinovaný cukr špatný? Chová se totiž stejně jako tvrdé drogy. Velice rychle se absorbuje, a tak nevytváří zásobu dlouhotrvající energie....
Kupujete drahé rostlinné mléko? Lépe uděláte, když si vyrobíte vlastní
Stravu bez masa a živočišného mléka propaguje například rakouský lékař a psychoterapeut specializovaný na přírodní léčbu a homeopatii Ruediger...
Fluorid, plasty i parabeny. Zubní pasty obsahují plejádu nebezpečných látek
Většina zubních past obsahuje například fluorid. Ten poškozuje dásně tím, že narušuje aktivitu enzymů a zpomaluje jejich regenerační mechanismy....
Klíčky jsou továrnou na zdraví. Jak si je vypěstovat a použít v kuchyni?
Klíčení je proces, kdy ze semene, zárodku rostliny, vyrůstá klíček. Při tomto procesu zrno přijímá vodu, čímž se aktivují enzymy a dochází tak ke...
Cukr: legální droga s děsivými následky
Proč je rafinovaný cukr špatný? Chová se totiž stejně jako tvrdé drogy. Velice rychle se absorbuje, a tak nevytváří zásobu dlouhotrvající energie....
Nechcete toxické mýdlo? Vyrobte si raději vlastní
Věděli jste, že mýdlo, které je k dostání v běžných obchodech, může vážně poškodit vaše zdraví? Obsahuje totiž nebezpečný laurylsulfát sodný a...
115 milionů zvířat ročně trpí testováním. Má to však smysl, když mají jinou anatomii?
Testování na zvířatech je veliký byznys. Zejména pro vědce, chovatele zvířat nebo dodavatele krmiv. I zdánliví zvěromilové tak nemají zájem tuto...
Faerské ostrovy nevynechaly krvavý masakr ani tento rok
Během každoroční krvavé tradice Grindadráp vyhasne život několika stovkám kytovců. Lovci nahání zvířata na pobřeží, kde je zmasakrují během pár minut.
Budeme se léčit kokosy namísto krevní plazmy?
Kokosová voda má identické složení jako krevní plazma. Díky obsahu elektrolytů, vlákniny a proteinů dokáže stejně účinně zásobovat tělo živinami a...
Šlachy a až 80 kostek cukru: To je tajemství gumových medvídků
Želatinové bonbony milují nejen děti, ale i dospělí na celém světě. Jenže spousta lidí si ani neuvědomuje, že želatina v těchto sladkostech pochází...