Cibulová polévka je pokrm starý jako cibule sama. Její příprava je rychlá a voňavá. Když základní ingredienci nepřipálíte, není na její přípravě co zkazit. Vyzkoušejte ji, bude mít určitě úspěch!

Charakteristikou nasládlou chuť cibule způsobuje polysacharid inulin, za typickou štiplavost zase může síra. Právě sladkost a štiplavost z cibule dělají královnu kuchyně – bez ní by bylo při vaření opravdu smutno. Tak si připravte bezkonkurenčně originální a zdravou polévku.

Královnu kuchyně z trůnu jen tak někdo nesesadí

Na cibulačku budete potřebovat:

4 cibule

3 stroužky česneku

1 litr hovězího vývaru

2 větší brambory

2 lžíce přepuštěného másla

1 lžička třtinového cukru

1,5 dl suchého bílého vína

Toastový chléb

Strouhaný parmezán

Sůl

Pepř

Kmín

Vločky z nori řasy

Postup:

Do hrnce dáme dvě lžíce přepuštěného másla, vhodíme cibuli a necháme ji pár minut osmažit. Přidáme česnek, cukr, podlijeme vínem a smažíme dál, dokud cibule nebude mít hnědou barvu. Podlijeme vařícím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme kmín a pokrájené brambory. Vaříme tak dlouho, dokud brambory nezměknou. Na závěr přisypeme trochu nori vloček.

Chléb opečeme v toustovači, posypeme strouhaným sýrem. Necháme zapéct v troubě, dokud se sýr nerozteče.

Čtěte také:

Udělejte si guacamole jako v Mexiku. Máme super recept! 

Zavařujte bez chemie, jde to celý rok 

4 rostlinná mléka, která si hravě vyrobíte doma