Celkem 145 účastníků z 23 evropských zemí a s nimi také deset výměnných studentů z pekingské Čching-hua univerzity absolvovalo intenzivní pětidenní kurs zaměřený na největší novinky v oboru ICT i na osobní rozvoj. Prostřednictvím přednášek a workshopů měli účastníci příležitost poznat praktické aspekty různých kariérních cest v odvětví technologií, prohloubit své znalosti o inovacích, digitalizaci, udržitelnosti a podnikání a zdokonalit své digitální dovednosti. Zároveň také měli možnost podílet se na budování neustále rostoucí komunity, která se zasazuje o evropský pokrok v oblasti digitalizace a inteligence.

„Evropa stojí v čele technologického pokroku a je nezbytné, abychom investovali do vzdělávání a rozvoje našich mladých odborníků,“ uvedl zástupce společnosti Huawei Europe Radoslaw Kedzia a zdůraznil, že tato kultivace je v dnešní digitálně pokročilé době důležitější než kdy dříve. „Tím, že budeme pečovat o jejich dovednosti a poskytneme jim správné nástroje a příležitosti, zajistíme, že Evropa zůstane lídrem v globálním digitálním prostředí.“

Význam podobných vzdělávacích iniciativ podtrhla také italská zástupkyně ministerstva školství Paola Frassinetti. „Ve světě, kde se technologie staly nezbytnou součástí všech aspektů našeho každodenního i profesního života, je zásadní, aby naši studenti měli přístup k příležitostem, které je náležitě připraví na výzvy budoucnosti.“ Přínos programu spočívá podle ní mimo jiné v tom, že vedle zaměření na konkrétní uplatnění v průmyslovém světě také klade důraz na potřebu vyvíjet technologie schopné zlepšit náš život a respektující naši planetu.

Příležitost vytěžit co nejvíc z jedinečného vzdělávacího programu získali v letošním roce také tři čeští studenti. „Překvapilo mě, kolik různých kvalitních nápadů a projektů se dá vypracovat za tak krátký čas,“ uvedla Adéla Staňková z Vysoké školy Škoda Auto. Radek Sedláček z Masarykovy univerzity byl nadšený z aktivní spolupráce a otevřené zpětné vazby, vyzdvihl přednášky týkající se případů použití 5G technologií a využil mentoringu od hostujícího odborníka z Bangladéše. Na spolupráci zavzpomínal i Jonáš Kostka z Univerzity Pardubice. „Nejvíc mě bavil společný projekt Tech4Good, když jsme vymýšleli plán a dávali ho dohromady,“ prohlásil po dokončení programu.

Čeští studenti Radek Sedláček, Adéla Staňková, Jonáš Kostka, zdroj: Huawei


Iniciativa Seeds for the Future technologického giganta Huawei již od roku 2008 věrně razí motto, že největším darem je vzdělání. Program, který si od svého debutu získal oblibu u studentů napříč 137 zeměmi a regiony, je k dnešnímu dni nejdéle trvající aktivitou Huawei podporující společenskou odpovědnost. V průběhu let pomohl k osobnímu a kariérnímu rozvoji více než 12 tisícům studentů po celém světě a přes 100 absolventů má také v České republice.

O společnosti Huawei

Huawei je vedoucím globálním výrobcem infrastruktury informačních a komunikačních technologií a chytrých zařízení. Nabízíme integrovaná řešení ve čtyřech klíčových oblastech, kterými jsou telekomunikační sítě, výpočetní technika, chytrá zařízení a cloudové služby. Naším závazkem je každému jednotlivci, domácnosti a organizaci přinášet digitální řešení pro plně propojený, inteligentní svět.

Ucelená nabídka produktů, řešení a služeb Huawei je současně konkurenceschopná a bezpečná. Pro naše zákazníky vytváříme trvalé hodnoty prostřednictvím otevřené spolupráce s partnery v rámci ekosystému. Pomáháme lidem k jejich růstu, pracujeme na větším komfortu občanů v domácnostech a inspirujeme organizace všech druhů a velikostí k inovativnějším přístupům.

V Huawei se inovace zaměřují na potřeby zákazníků. Silně investujeme do základního výzkumu, přičemž se soustředíme na technologicky přelomová řešení, která posouvají svět kupředu. Máme více než 194 tisíc zaměstnanců a působíme ve více než 170 zemích a regionech. Společnost Huawei byla založena v roce 1987 a funguje jako soukromá společnost plně vlastněná svými zaměstnanci.

Pro více informací prosím navštivte naše webové stránky www.huawei.com nebo nás sledujte na:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Související…

Huawei představila novinky na Fóru o inovativní datové infrastruktuře
red

foto: Huawei, zdroj: Huawei