Good Food Lover

Pavel Maurer je zakladatelem a vydavatelem jediného nezávislého průvodce po tuzemských restauracích, nazvaného Maurerův výběr Grand Restaurant. 

V posledních letech se zabývá "gastronomickou osvětou” především v oblasti “zero waste”, filosofií neplýtvání a udržitelným rozvojem naší planety, též věnuje ve svých mediálních výstupech velkou pozornost tématu - dlouhověkosti v souvislosti s se stravovacími návyky a životním stylem.

Od roku 2007 pořádá Prague Food Festival na ostrově Kampa, tím zakládá v naší zemi dosud neznámou kategorii outdoorových food festivalů. Od roku 2010 pořádá první dvouměsíční celorepublikový Grand Restaurant Festival, jehož komunikace a rezervační systém probíhá kompletně na internetu. 

Je spoluautorem několika reklamních kampaní, jež byly v koncem 90. let oceněny doma i v zahraničí (Cannes, Portorož). Je nositelem Řádu Svatý Vavřinec (Patron kuchařů a vinařů) a Zvláštní ceny Asociace hotelů a restaurací AHR za mimořádný přínos k rozvoji gastronomie. Podílel se na vzniku loga “Bio” (zebra) a dlouhodobě propaguje myšlenku ekologického zemědělství.

 

 

Úžasný přínos žížal pro zemědělskou půdu je nesporný. Ale ten, který mají žížaly pro víno, respektive - pro biovíno, jen tak něco nepřekoná.

Kdo z nás by nechtěl žít věčně? Nebo alespoň hodně dlouho? Dnes vám povím něco o jídle a dlouhověkosti. Věřte, že to je téma, které zajímá všechny...