fbpx

Žíznivý klín: Na vylepšení dekoltu máme plastického chirurga, na podvozek O-shot 1 fotografie
„Nepodceňuj IQ svojí frndy!" - Eliška Balzerová, Ženy v pokušení (zdroj: ČSFD)

Pravidelná návštěva kadeřníka, kosmetičky nebo nehtařky je dnes běžná záležitost. Své tělo chceme nejprve vylepšit, později mu navracet původní svěžest. A nejen zvenčí – omladit lze i intimní místa. Ano, vagínu!

Zveřejněno: 14. 10. 2024

„Děvče, o tu se starej s láskou, ta hýbe světem!“ četla jsem kdysi v letité knížce, nalezené za trámem na půdě při vyklízení domu po prarodičích. Ano, byla to knížka lehce lechtivá a v dané pasáži byla řeč o vagíně. Věděli to už ve starověku a vlastně co svět světem stojí – nejlepšími vyzvědačkami byly ženy, politika díky nim nesčetněkrát změnila kurz. Domyslete si proč. 

S přibývajícím věkem však naše tělo provází změny. Čas náš obličej popisuje vráskami a stárnutí se nevyhýbá ani ženským partiím. Jedním z jeho klasických projevů je vaginální suchost. To je způsobeno přirozeným poklesem hladiny hormonu estrogenu – v pochvě se vytváří méně vaginální tekutiny a dochází k atrofii poševní sliznice, tedy k úbytku její živé tkáně. Brrr, zní to strašidelně, že? Na potěšení ale nemusíte rezignovat.

Na obličej si dáváš krém, starej se i o „ni“

Vagína dostává během života velkou zátěž, aniž si to uvědomujeme. Velké změny v pubertě s nástupem menstruace, poté sexuální život a třeba používání pomůcek, porody, přechod, ale také opakované záněty, a to i močového měchýře. Může se stát, že postupně pociťujeme, že nejsme ve své kůži. A nejde jen o estetické změny, ale také třeba o snížení libida, zvýšení vaginální laxity či problémy s únikem moči. 

O-Shot je neinvazivní procedura, která využívá vašich vlastních krevních destiček. Proces omlazení začíná odběrem krve z vaší paže. Krev je pak vložena do odstředivky, aby se oddělila plasma, bohatá na krevní destičky PRP. Jakmile je PRP extrahováno, injekčně se aplikuje do znecitlivělé oblasti blízko klitorisu a horní části pochvy. Podle výzkumníka a lékaře Dr. Charlese Runelse přitahují krevní destičky do oblasti vpichu přirozeně naše vlastní kmenové buňky a vytvářejí zdravější a funkčnější tkáň v oblastech sexuální odezvy ve vagíně (bod G, Skeneho žlázy, močová trubice a vaginální stěna).  

Související…

Správná vagina voní jako vagina. Nepodléhejte marketingu!
Klára Kutilová

Tenhle panák tedy povzbudí kmenové buňky vašeho těla k produkci nové tkáně, včetně kolagenu a tukové tkáně, nervových zakončení a krevních cév. Procedura způsobí, že vaše vaginální tkáň zesílí s přidanou výhodou zvýšené citlivosti díky zvýšenému průtoku krve do erotogenních zón. 

Za pár týdnů jako nová

Zákrok se provádí v lokální anestezii a trvá asi 30 minut. Po ošetření O-Shot se můžete vrátit k normálním aktivitám včetně sexu už tentýž den. Během prvního týdne můžete pociťovat mírné otoky, ale to je běžné. Účinek skutečného zlepšení pocítíte po třech týdnech a plně se projeví za dva až tři měsíce. Průměrná účinnost O-Shotu je 12–18 měsíců, u některých žen i 3 roky. V případě potřeby je možné zákrok opakovat zhruba po 2 měsících, ale vždy až po zahojení. A samozřejmě záleží na vašem počátečním stavu. Většina žen ale cítí změny už po 1. dávce. Vzhledem k tomu, že se jedná o aplikaci vaší vlastní krve, je to bezpečná záležitost. Vedlejší účinky této procedury jsou minimální, přesto je vše vhodné konzultovat s ošetřujícím lékařem. Injekce O-Shot prokázala 90% účinnost při léčbě stresové inkontinence moči a je také účinná při léčbě akutní inkontinence – PRP může zlepšit průtok krve a tím zdraví nervů a tkání v okolí močového měchýře.

Bojíte se jehel? Tak co teplo?

O-Shot se často doplňuje dalšími terapie, díky nimž se jeho výsledek údajně násobí. Jednou z terapií je FemiLift, nechirurgické vaginální ošetření, kdy prostřednictvím CO2 laseru dochází k jemnému zahřívání vaginálních tkání. To vytváří desítky bezbolestných mikrotrhlin, které stimulují vaše tělo, aby produkovalo více kolagenových a elastinových vláken ve vagíně. Nový růst kolagenu a elastinu zlepšuje lubrikaci a obnovuje elasticitu a pevnost stěn pochvy. Zákrok trvá přibližně 10 minut a je velmi jednoduchý. Namazaná jednorázová sonda se jemně zavede do pochvy a pomalu se otočí o 360 stupňů, aby se zajistilo, že všechny oblasti budou vystaveny laserové energii. Proces obnovy kolagenu a elastinu nějakou dobu trvá, klientky tedy začnou pozorovat účinky léčby během následujících několika dní až týdnů.

S teplem pracuje také metoda ThermiVa. Pomocí radiofrekvenční energie se za použití zařízení, vynalezeného Dr. Redem Alinsodem, pokožka zahřeje, aby se přirozeně stimulovala a obnovila tvorba kolagenu v ošetřované partii vašeho těla.  

foto: ČSFD, zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...