„Děvče, o tu se starej s láskou, ta hýbe světem!“ četla jsem kdysi v letité knížce, nalezené za trámem na půdě při vyklízení domu po prarodičích. Ano, byla to knížka lehce lechtivá a v dané pasáži byla řeč o vagíně. Věděli to už ve starověku a vlastně co svět světem stojí – nejlepšími vyzvědačkami byly ženy, politika díky nim nesčetněkrát změnila kurz. Domyslete si proč. 

S přibývajícím věkem však naše tělo provází změny. Čas náš obličej popisuje vráskami a stárnutí se nevyhýbá ani ženským partiím. Jedním z jeho klasických projevů je vaginální suchost. To je způsobeno přirozeným poklesem hladiny hormonu estrogenu – v pochvě se vytváří méně vaginální tekutiny a dochází k atrofii poševní sliznice, tedy k úbytku její živé tkáně. Brrr, zní to strašidelně, že? Na potěšení ale nemusíte rezignovat.

Na obličej si dáváš krém, starej se i o „ni“

Vagína dostává během života velkou zátěž, aniž si to uvědomujeme. Velké změny v pubertě s nástupem menstruace, poté sexuální život a třeba používání pomůcek, porody, přechod, ale také opakované záněty, a to i močového měchýře. Může se stát, že postupně pociťujeme, že nejsme ve své kůži. A nejde jen o estetické změny, ale také třeba o snížení libida, zvýšení vaginální laxity či problémy s únikem moči. 

O-Shot je neinvazivní procedura, která využívá vašich vlastních krevních destiček. Proces omlazení začíná odběrem krve z vaší paže. Krev je pak vložena do odstředivky, aby se oddělila plasma, bohatá na krevní destičky PRP. Jakmile je PRP extrahováno, injekčně se aplikuje do znecitlivělé oblasti blízko klitorisu a horní části pochvy. Podle výzkumníka a lékaře Dr. Charlese Runelse přitahují krevní destičky do oblasti vpichu přirozeně naše vlastní kmenové buňky a vytvářejí zdravější a funkčnější tkáň v oblastech sexuální odezvy ve vagíně (bod G, Skeneho žlázy, močová trubice a vaginální stěna).  

Související…

Správná vagina voní jako vagina. Nepodléhejte marketingu!
Klára Kutilová

Tenhle panák tedy povzbudí kmenové buňky vašeho těla k produkci nové tkáně, včetně kolagenu a tukové tkáně, nervových zakončení a krevních cév. Procedura způsobí, že vaše vaginální tkáň zesílí s přidanou výhodou zvýšené citlivosti díky zvýšenému průtoku krve do erotogenních zón. 

Za pár týdnů jako nová

Zákrok se provádí v lokální anestezii a trvá asi 30 minut. Po ošetření O-Shot se můžete vrátit k normálním aktivitám včetně sexu už tentýž den. Během prvního týdne můžete pociťovat mírné otoky, ale to je běžné. Účinek skutečného zlepšení pocítíte po třech týdnech a plně se projeví za dva až tři měsíce. Průměrná účinnost O-Shotu je 12–18 měsíců, u některých žen i 3 roky. V případě potřeby je možné zákrok opakovat zhruba po 2 měsících, ale vždy až po zahojení. A samozřejmě záleží na vašem počátečním stavu. Většina žen ale cítí změny už po 1. dávce. Vzhledem k tomu, že se jedná o aplikaci vaší vlastní krve, je to bezpečná záležitost. Vedlejší účinky této procedury jsou minimální, přesto je vše vhodné konzultovat s ošetřujícím lékařem. Injekce O-Shot prokázala 90% účinnost při léčbě stresové inkontinence moči a je také účinná při léčbě akutní inkontinence – PRP může zlepšit průtok krve a tím zdraví nervů a tkání v okolí močového měchýře.

Bojíte se jehel? Tak co teplo?

O-Shot se často doplňuje dalšími terapie, díky nimž se jeho výsledek údajně násobí. Jednou z terapií je FemiLift, nechirurgické vaginální ošetření, kdy prostřednictvím CO2 laseru dochází k jemnému zahřívání vaginálních tkání. To vytváří desítky bezbolestných mikrotrhlin, které stimulují vaše tělo, aby produkovalo více kolagenových a elastinových vláken ve vagíně. Nový růst kolagenu a elastinu zlepšuje lubrikaci a obnovuje elasticitu a pevnost stěn pochvy. Zákrok trvá přibližně 10 minut a je velmi jednoduchý. Namazaná jednorázová sonda se jemně zavede do pochvy a pomalu se otočí o 360 stupňů, aby se zajistilo, že všechny oblasti budou vystaveny laserové energii. Proces obnovy kolagenu a elastinu nějakou dobu trvá, klientky tedy začnou pozorovat účinky léčby během následujících několika dní až týdnů.

S teplem pracuje také metoda ThermiVa. Pomocí radiofrekvenční energie se za použití zařízení, vynalezeného Dr. Redem Alinsodem, pokožka zahřeje, aby se přirozeně stimulovala a obnovila tvorba kolagenu v ošetřované partii vašeho těla.  

foto: ČSFD, zdroj: Autorský článek