Pepřová omáčka je příjemně pikantní, rychle hotová a navíc je výborná. Opepří dokonce i jednoduchý recept, kde hrají prim ty nejobyčejnější těstoviny. A navíc je i zdravá. Pepřovník je popínavá rostlina pocházející z Indie. V Evropě se objevil asi ve 4. století, od té doby si jeho drobné plody našly v naší kuchyni svoje nezastupitelné místo. Čerstvě mletý pepř je každopádně opravdová lahůdka.

Jak připravit lahodné těstoviny:

1 najemno nasekaná cibule

2 stroužky česneku

3 lžíce nakládaného zeleného pepře

Špetka bílého mletého pepře

120 ml biokuřecího vývaru

200 ml smetany ke šlehaní

100 ml 12 % smetany

Máslo

sůl

350 g těstovin

Cherry rajčátka na ozdobu

Postup:

Cibulku podusíme do měkka na středním plameni. Přidáme prolisovaný česnek, zelený pepř a promícháme. Vlijeme kuřecí vývar a smetanu. Přivedeme k varu, zmírníme plamen. Necháme zlehka povařit, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec dochutíme bílým mletým pepřem a dosolíme podle potřeby. Podáváme s těstovinami a zdobíme cherry rajčaty.