Ovoce připravené ,,na slano“ dovede dobře obohatit jídelníček. Typická chuť manga v kombinaci s koriandrem a česnekem hned pozvedne obyčejnou rýži na vyšší úroveň. A omáčka teryiaki – to je jenom třešnička na dortu.

Typické kouzlo orientální kuchyně spočívá v tom, že jde vždy o neobyčejné spojení chutí. Tato symfonie bude lahodit vaším smyslům a uvidíte, že si nezvyklý recept doslova zamilujete a jistě ho zařadíte jako stálici do vašeho kuchyňského repertoáru.

Na dvě porce magového čatný budete potřebovat:
1 cibuli
1 mango
2 mrkve
2 stroužky česneku
10 rozdrcených semínek koriandru
přepuštěné máslo
sůl
pepř
lžičku melasového cukru
uvařenou rýže basmati
omáčku teryiaki

Postup:

Na přepuštěném másle osmažíme cibuli s mrkví a česnekem, přidáme koriandr, cukr, osolíme a opepříme. Když je mrkev měkká, přidáme pokrájené mango a pomalu dusíme přibližně 30 minut. Podáváme s rýží basmati, na závěr na talíři zakápneme omáčkou teryiaki. Pokud jste masožrout, osmahněte na pánvi ještě kuřecí prsa. Už cítíte tu lahodnou vůni?

Foto: Shutterstock