Někdy je den, kdy se hodí lehká a rychlá večeře. Dušená mrkev přesně toto splňuje. Kurkuma dodá lehký nádech orientu a plísňový sýr trochu pikantnosti. Sušený česnek obě chutě propojí a výsledek opravdu stojí za to!

Věděli jste, že kurkuma neboli indický šafrán je zázračnou superpotravinou? Nejen že má silné antioxidační účinky, ale také působí proti zánětům, a dokonce i jako prevence Alzheimerovy choroby. Toto žluté koření se dá používat jak na slano, tak na sladko.

Na porci pro 1 osobu budete potřebovat:

½ cibule
5 mrkví
3 stvoly řapíkatého celeru
kurkumu
sušený česnek
slunečnicová semínka
sůl
pepř
přepuštěné máslo
černou havajskou sůl na dozdobení

Postup:

Na másle osmažíme cibuli, přidáme pokrájenou mrkev, řapíkatý celer, zaprášíme kurkumou a podusíme. Přisypeme slunečnicová semínka a směs podle chuti dosolíme a dopepříme. Těsně před dokončením přidáme lžičku sušeného česneku. Na ještě horkou směs položíme plátky plísňového sýra – krásně se rozteče. Dozdobíme černou havajskou solí.

 

foto: Shutterstock