zdravá strava

Pokud trpíte poruchami příjmu potravy, konzumace nadměrného množství jogurtu nemusí být optimální. Stejně tak konzumace silně kvašeného kimči může...

„Rovně stůj a nehrb se!“ Kdo to kdy neslyšel, ať hodí kamenem! Řešení sice není tak jednoduché, ale je pravda, že správné držení těla zajišťuje...

Cesta Hany Volfové ke zdravému životnímu stylu byla velmi dlouhá a plná extrémů – od přísných diet a posedlosti dokonalým tělem až po období, kdy...

V prosinci si člověk jednoduše zvykne na volnější režim, zvláště ve druhé polovině, kdy i ti nejzásadovější z nás (čest výjimkám) do sebe cpou...

Když vás trápí menstruační bolesti, možná se často schoulíte do klubíčka, slupnete ibalgin, objednáte si to nejmastnější jídlo, na které si zrovna...

Irvin St-Louis přešel na veganství ve svých 21 letech, tedy v roce 1996 – dlouho předtím, než se tato strava stala kulturním fenoménem. Na...

„Je to hodně o přípravě doma předtím, než děti začnou chodit do škol. Slazený nápoj doporučuji maximálně jeden na den s množstvím cukrů do 10 gramů....

Šedivění vlasů nám dělá vrásky především proto, že je spojováno se stárnutím a nevyhnutelným koncem života. U většiny lidí se první šediny objeví...

U žen, které vstoupí do menopauzy před 40. rokem věku, existuje dvakrát vyšší pravděpodobnost úmrtí na srdeční choroby a čtyřikrát vyšší...

Ve svých 93 letech je John Starbrook pravděpodobně nejstarším hráčem vodního póla v Británii. Alan Cammidge, policejní důstojník ve výslužbě, který...

Názory odborníků na překyselení se liší. Teorie o tom, že překyselení způsobuje civilizační choroby včetně rakoviny, je stará už sto let a přišel s...

Jak se stravují dnešní školáci? Podle specialistky na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimákové je to velmi různorodé. Poukazuje na to, že základ...

Sůl nad zlato, říká jedna z nejznámějších českých pohádek. Je sice pravda, že většina pokrmů se bez soli skutečně nedá konzumovat, ale i zde platí...

Crohnova nemoc, roztroušená skleróza, revmatoidní artritida nebo lupénka. Tyto nepříjemné diagnózy mají jednoho společného jmenovatele: patří mezi...

Mikrobiologové toho o živých organismech vědí mnoho, což může být výhodou, ale i tak trochu prokletím. Riziko infekcí z jídla vidí skoro na každém...

V obchodech často narážíme na takzvaně „podtržené“, tedy moc brzy utržené plody. Vyznačuje se nevalnou chutí a vůní, velkým množstvím chemických...

Jednou z tradičních hypotéz vzniku deprese je předpoklad, že pacienti trpí nedostatkem monoaminových neurotransmiterů v těle, což vede k nízké...

Naši schopnost dosáhnout kvalitního spánku může ovlivnit mnoho faktorů, například množství pohybu během dne, způsob relaxace a také strava. To, co...

Léto je ideálním ročním obdobím k tomu pustit se do zdravého stravování. Všude je dostatek čerstvého ovoce a zeleniny, hezké letní počasí vybízí k...

Každý z nás má ve svém okolí toho hubeného člověka, který vypadá, že může sníst cokoliv a nikdy nepřibere. Co ale vlastně dělá přirozeně štíhlé lidi...