Květiny, které jste doposud považovali za pouhou okrasu zahrady, se opravdu dají sníst a navíc jsou dokonalou ozdobou každého talíře. Kde hledat jedlé kvítí a býlí, pokud zrovna neroste u vás před domem, vám prozradí kulinární koučka Jana Vlková. 12. – 14. května 2017 totiž pořádá pro zájemce v hotelu a restauraci Nebespán v Kašperských Horách na Šumavě unikátní kurz.
Jana Vlková píše úspěšný blog Kytky k jídlu, je autorkou knížky Květinová kuchařka a jednou z jejích největších vášní je dobré jídlo. O květinách a divokých bylinách toho ví spoustu, i to, jak je použít ve vlastní kuchyni. Naučí vás sbírat rostliny, o které byste ani „nezakopli“. Budete překvapeni, co všechno se dá s úspěchem sníst...
Pětichodové menu s jedlým kvítím
Můžete se těšit na zajímavou přednášku s promítáním na téma jedlé kytky, na sběr býlí s Janou a jejím praktickým výkladem, unikátní kulinární workshop, pětichodové menu s jedlým kvítím a na další květinovou zábavu až do vyčerpání!
Krásné prostředí a jedinečná gastronomie
Kurz se koná v příjemném prostřední útulné a stylové restaurace Nebespán přímo na náměstí v Kašperských Horách, kde ochutnáte domácí dortíky či lahodné zákusky od nápadité cukrářky Jany Ferenčíkové, speciality francouzské i šumavské kuchyně připravuje šéfkuchař François Thuille, pocházející z francouzského Cognacu. Jarní příroda v okolí Kašperských Hor je překrásná a budete se kochat také nesčetnými výhledy na majestátní hrad Kašperk.
Čtěte také:
Máte mít radost z kytky, na které se nadřelo devítileté dítě?
Čistička vzduchu jako ve vesmírné stanici? Postačí květiny
Opravdu by měl být Guerilla Gardening nezákonný?
foto: Shutterstock a archiv