fbpx

Passport bros: Je libo Filipínku, Rumunku nebo někoho z Kambodži? 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Muži ze Západu jezdí hledat nevěstu do zemí třetího světa. Je to romantika, nebo sexuální turismus?

Zveřejněno: 3. 7. 2024

Fenomén ruských nevěst, objednaných přes pochybné seznamky z internetu, inspiroval incelskou komunitu a dal vzniknout novému mužskému hnutí. Passport bros je mezinárodní hnutí single mužů, kterým se v jejich rodné zemi nedaří najít partnerku. Proto vycestují a ve světě programově vyhledávají ženy z jiných, obvykle méně bohatých zemí. 

Uživatel Olusegun10 do této komunity patří. Původem je z Ameriky, ale momentálně žije na Filipínách, protože si tam našel snoubenku. Jeho dívka je prý „ženská, štíhlá, vstřícná a má křesťanské hodnoty“, a tak se v nejbližší době spolu chystají založit rodinu. „Přítelkyně se ke mně chová jako k lídrovi. Nikdy se nestalo, že by mi dostatečně neprojevila respekt. Ani jednou,“ libuje si. A takové ženy se prý v moderní západní společnosti nehledají snadno.

Bílý princ na bílém koni

Passport bros se nepovažují za sexuální turisty, ale chtějí být chápáni jako sociální hnutí, reagující na krizi maskulinity, mužské osamělosti a totalitní woke společnosti ovládané ženami, tzv. gynokracií. Členové se rekrutují na sociálních sítích a snaží se inspirovat další, aby se odvážili vycestovat.

Mimochodem, v uprchlictví před wokismem nejsou passport bros sami, nedávno takhle utekla i jedna kanadská rodina do Ruska - rodiče se báli, aby se z jejich dětí nestali gayové. V Rusku prý stará dobrá tradiční rodina  stále ještě existuje a ruské ženy mají pověst vášnivých a dobře upravených hospodyněk.

Cesty do Ruska ale passport bros komplikuje válka, stejně jako u cest za Ukrajinkami, které jsou u nich spolu s dalšími ženami z východní Evropy velmi oblíbené. Mezi nejoblíbenější destinace prý patří Chorvatsko, Kambodža, Filipíny, Vietnam, Brazílie a Thajsko. A protože je každá země specifická, zakládají passport bros diskuzní fóra, kde si vyměňují tipy a triky z různých zemí, například jak si zařídit vízum, jak poznat, že je žena sexuální pracovnice, jak se vyhnout podvodům, na co místní ženy letí a podobně.

Tyto ženy umí vášnivě milovat. Jejich oddanost a věrnost jsou pevné jako skála a budou vám stát po boku v dobrém i zlém. Budete se s nimi cítit jako muž s velkým M.

Pro některé passport bros je hlavním hnacím motorem k vycestování nesnesitelná samota. Pevně věří tomu, že jsou „hodní a slušní kluci," ale že ženy v jejich zemích je nechtějí kvůli tomu, že nejsou dostatečně hezcí a bohatí. Doufají, že zahraniční ženy si jejich „dobroty“ budou vážit, a taky pragmaticky počítají s tím, že místní poletí na jejich bílou pleť a s ní předpokládané bohatství jako včely na med.

Sní o tom, že si v cizí zemi seženou poctivou, skromnou, devatenáctiletou krasavici z chudinské čtvrti, která jim bude až do konce života vděčná. Perfektně vyžehlí košile, navaří, porodí děti bez keců, protože v její „nezkažené“ kultuře je to takhle normální.

Důkaz místo slibů

Někteří passport bros osamělí nejsou, ale chtějí si užívat. Jezdí hlavně za romantickým dobrodružstvím. Na stránkách skupiny, která spolupracuje s několika seznamkami, zaměřenými na mezinárodní vztahy, popisují kvality jihoamerických žen jak v reklamním katalogu. „Tyto ženy umí vášnivě milovat. Jejich oddanost a věrnost jsou pevné jako skála a budou vám stát po boku v dobrém i zlém. Budete se s nimi cítit jako muž s velkým M.“ 

Životní styl cestovatele donchuana glorifikují influenceři. Jedním z nich je dvaatřicetiletý Austin Abeyta s 540 tisíci sledujícími na tiktoku. Austin cestuje za účelem randění se zahraničními ženami, svoje zážitky zveřejňuje a doufá, že si jednou najde tu pravou a usadí se. Až ji najde, chystá se jí za její loajalitu nabídnout materiální zázemí, protože jeho americký plat v jiných zemích uživí celou rodinu.  

@digital_bromad #stitch with @Ms.Jazz The dating culture is so different here. First time Jewel was over I woke up in the morning and my place was cleaned up a but and she made coffee. I feel like right now America and the west are redefining the rules, and I honestly think something better will come of it. But, I have no idea when that will happen. If you have to means to go travel and be a passport bro I say go for it #passportbro #passportboys #wmaf #dating ♬ original sound - Digital Bromad

 

Austin takto může fungovat díky tzv. digitálnímu nomádství – pracuje ze svého notebooku na cestách jako datový analytik. Jeho příjem na cestování a živobytí v cizině prý bohatě stačí – za příjem, který by mu v USA sotva vystačil na nájem, si prý v zahraničí může bezstarostně užívat. Austin velmi často postuje záběry z luxusních dovolenkových destinací. Jestli takový životní styl opravdu pokrývá plat datového analytika, nikdy nezjistíme. Austin je schopný a pohledný muž, ale vycestovat za ženami by doporučil každému, kdo už nechce být single. Říká, že passport bros je „hnutí za zdraví mužů, které jim umožňuje zažít méně toxickou kulturu randění“.

„Ve společnosti Passport Bros LLC se snažíme posilovat postavení mužů z různých prostředí po celém světě. Chápeme výzvy, kterým miliony mužů čelí, jako je široce rozšířená misandrie,“ uvádí web, věnovaný passport bros. Někteří z nich se srovnávají s hnutím za občanská práva v Americe a svoji činnost chápou jako důležité poslání, jiní si jen chtějí jednoduše žít jako king.

From zero to hero

Typický passport bro nemusí vypadat tak dobře jako influencer Austin. Může to být nesmělý třicetiletý programátor, který nikdy neměl žádný vztah, má depresi a studuje incelské manifesty. Případů, kdy si muži nemohou najít partnerku, přibývá, a mnoho z nich i v poměrně pokročilém věku nemá žádnou zkušenost se sexem. Kromě toho také zápasí s duševním zdravím.  

Passport bros uznávají lidské vztahy jako čistě transakční, a uznávají také teorii hypergamie. Podle ní ženy při vybírání potenciálního partnera uvažují jen o těch, kteří mají lepší společenské postavení než ony, nikdy si neberou někoho na stejné nebo horší úrovni. Průměrný běloch, který pro západní ženy není dost hezký, vysoký a bohatý, bude tedy pro chudou Filipínku požehnáním. 

„Muži, co mají plné zuby feminismu, můžou jet hledat tradiční ženu do cizích zemí. A co je na tom nejlepší, woke ženy z toho zuří,“ tetelí se blahem velmi tradiční (a populární) americký country zpěvák Buddy Brown. „Tradiční ženy se v Americe rodí snad už jen na jihu, naštěstí si ale můžeme lepší přivézt odjinud. Ty místní woke ale odsud bohužel nemůžeme vykopnout," dodává.

Související…

Štěstí si za peníze nekoupíš? Pod tropickým sluncem je k mání jeho dokonalá, leč dočasná iluze
Kristýna Nedobitá

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...