fbpx

V Turecku „na Pokáče“. Pro vlasy si do Istanbulu jezdí stále více Čechů 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Populární písničkář Pokáč, pro kterého je typický plnovous a holá hlava bez vlasů, si po náročném pracovním létě vyrazil odpočinout do Turecka a na svých sociálních sítích se pochlubil fotkou s bohatou hřívou, na které je prakticky k nepoznání. Rozvířil tím spekulace, zda si skutečně zaletěl do Turecka pro nové vlasy, nebo jestli šlo jen o žert. Ať už je to jakkoliv, rozhodně by nebyl první.

Zveřejněno: 24. 10. 2024

Jednou z českých celebrit, která v Turecku transplantaci vlasů podstoupila, je kuchař a moderátor Emanuele Ridi. O svém zákroku už před několika lety otevřeně hovořil a zmínil, že si nechal vlasy transplantovat v Istanbulu. A není jediný, kdo si pro tento zákrok do Turecka zajel – třeba také Dominik Hašek, ale díky kvalitě tamních služeb a jejich cenové dostupnosti si kufřík balí stále více „obyčejných“ Čechů. 

Země zaslíbená

Istanbul se dá bez nadsázky označit za jednu z hlavních světových destinací plastické chirurgie, i když není přímo její „mekkou“ v tradičním slova smyslu. Oblíbila si ho široká mezinárodní klientela z důvodů, které zmiňujeme výše, a stejnou měrou také díky odbornosti lidí, kteří tam kosmetické zákroky provádí. Spokojení klienti o svých zkušenostech nadšeně hovoří, tamní kliniky tedy do reklamy příliš investovat nemusí. Sen každého podnikatele.

Mohou se tak tedy soustředit především na nabídku služeb, která je stejně široká jako v našich končinách, jen tedy za podstatně nižší cenu. Nabízí široké spektrum zákroků od transplantace vlasů přes liposukce, zvětšení prsou, plastiku nosu, až po moderní neinvazivní procedury, jako je například aplikace botoxu či dermálních výplní.

Hlasim, ze pracovni cesta v Turecku zatim probiha podle planu 🇹🇷🧳👍 S vysokou inflaci jsem se tu nesetkal, protoze mam all inclusive.🍹

Zveřejnil(a) Pokáč dne Čtvrtek 17. října 2024

Aktuální Pokáčova podobenka na Facebooku

V poslední době se obzvláště populárním trendem stala transplantace vlasů, kterou využívají především muži. Přestože je možné tento zákrok podstoupit i v Česku, v Turecku ho zájemci pořídí o desítky tisíc korun levněji. Cena navíc často zahrnuje pobyt v hotelu a transfery z letiště.

Vzhledem k rostoucímu zájmu i mezi českou klientelou vzniklo několik firem, které se chopily příležitosti, na zprostředkování těchto zákroků v Istanbulu se specializují a prozatím si zřejmě mnou ruce, jelikož příliv zájemců neustává, spíše naopak.

A jak samotný zákrok probíhá? Po odebrání vlasových štěpů následuje krátká přestávka, během které si můžete odpočinout a najíst se. Po této pauze přechází zákrok do druhé fáze, kdy se vlasové štěpy začínají umisťovat do cílových oblastí pokožky hlavy – nejčastěji jde o kouty, řídké oblasti na temeni nebo linie ustupujících vlasů na čele. Tento krok je klíčový pro dosažení přirozeného vzhledu nových vlasů.

Délka celého zákroku se pohybuje mezi 5 a 8 hodinami, což závisí na množství odebraných a implantovaných štěpů. Během celého procesu je pokožka hlavy znecitlivěná lokální anestezií, takže pacient necítí bolest ani diskomfort.

Související…

Mužům, kteří bojují s plešatěním, nabízí řešení transplantace vlasů. Bohužel ale není pro všechny
Adéla Fojtíková

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...