fbpx

Pražské služby dětem 2024 – zábavná a vzdělávací akce pro celou rodinu 2 fotografie
zdroj: PSAS

Druhá největší městská společnost po roce znovu zaplní Ladronku. Zábavný a vzdělávací rodinný den nazvaný Pražské služby dětem se v tomto sportovně-rekreačním areálu a parku uskuteční už podvanácté, tentokrát v sobotu 22. června od 11 do 16 hodin a nabídne jako vždy bohatý a pestrý program.

Zveřejněno: 19. 6. 2024

Celým dnem provede moderátorské duo Magda Reifová a Petr Vacek. Vystoupí Michal Nesvadba nebo například Jan Bendig. Chybět nebude prezentace nejmodernější svozové a úklidové techniky Pražských služeb ani řada edukativních aktivit pro návštěvníky všech věkových kategorií.

Dětský den pořádají Pražské služby už roky ve velkém stylu. Kladou přitom vždy důraz na osvětu a prezentaci. „Děti i dospělí si pokaždé se zájmem prohlíží vystavenou techniku a stroje, popelářská nebo čisticí auta. My jim k tomu na místě rádi ukážeme a řekneme více,“ přibližuje mluvčí společnosti Alexandr Komarnický a dodává: „Zároveň se snažíme veřejnost vzdělávat v našem informačním a edukativním stánku. Tady se mohou zábavnou formou dozvědět něco o novinkách na poli ekologie, třídění a předcházení vzniku odpadu, úklidu, energetickém využití obsahu černých popelnic, sběrných dvorech, recyklaci a tak dále.“

psas detem 2024 a4

Sobotní akce v parku Ladronka se tedy i letos ponese v duchu rodinné zábavy a vzdělávání. Moderování se ujme oblíbené duo Magda Reifová a Petr Vacek. Krátce po 11. hodině zazpívají Čiperkové, kteří naučí malé diváky různé říkanky i tance a pobaví nejen je, ale i rodiče a prarodiče. Ve 13:30 dorazí Michal Nesvadba, hrdina hned několika generací, odkojených pořadem Kouzelná školka České televize, s pásmem plným her, zábavy a ponaučení. O hodinu později vystoupí zpěvák Jan Bendig a samotný závěr programu bude patřit vzdělávací loutkové pohádce o třídění odpadu v podání Divadla Úsměv.

Dále jsou připravené soutěže pro malé i velké, ukázky nejmodernější techniky, kterou Pražské služby využívají ke svozu odpadu nebo úklidu a údržbě komunikací, výtvarná dílna a mnoho dalšího. Na své si tak přijdou opravdu všichni. Kromě malování na obličej, modelování balónků, trampolín a skákacích hradů nebo například bublináře a jeho workshopu nebude chybět ani fotokoutek, bubenická show, slackline show s workshopem, exhibice na U-rampě, freestyle Petra Manďáka, motoaerál nebo stánky s občerstvením. V průběhu dne navíc vylosují Pražské služby tři vítěze atraktivních cen.

„Kvůli omezenému parkování v okolí doporučujeme dva ekologické způsoby dopravy – buď mohou lidé dorazit na akci pěšky, nebo využít MHD. Ideálně autobusem nebo tramvají do zastávky Vypich. K nepřEKOnatelné zábavě to pak bude opravdu jen pár kroků,“ uzavírá tiskový mluvčí společnosti. Předpokládaný konec je v 16:00 hodin. Změna programu vyhrazena.

Související…

Děti, které se zapojují do her ve školce, mají méně problémů s psychikou ve škole
Hana Průšová

foto: Pražské služby, zdroj: Pražské služby

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...