fbpx

Prodlužte si dovolenou na EURO 2024: Objevujte německé vinice obytným vozem 1 fotografie
zdroj: Campiri

Mezi vinicemi se dá chodit pěšky i projíždět na kole, zároveň se vám otevírají úžasné výhledy na řeku

Zveřejněno: 28. 6. 2024

Letošní EURO je v plném proudu a fotbaloví fanoušci z celé Evropy zaplavují stadiony po celé zemi. Pokud jste jedním z šťastlivců, kteří si užívají atmosféru šampionátu, proč neprodloužit dovolenou a nevydat se objevovat krásy německých vinic? Přinášíme vám několik tipů, kam se vydat obytným vozem, abyste si užili nejen fotbal, ale i výborné víno a krásnou přírodu.

Malebné vinařské městečko Rüdesheim am Rhein je jedním z nejkrásnějších vinařských městeček v Německu. Leží na pravém břehu Rýna a je známé svou bohatou historií a nádhernými vinicemi. Tato destinace je ideální pro milovníky vína a historie. Hlavní ulice Drosselgasse je lemovaná bary, kavárnami a vinařstvími, které mají opravdu unikátní atmosféru. Historický význam města dokládají tři hrady a lanovka vedoucí ke slavnému památníku Niederwalddenkmal.

Jednou z hlavních atrakcí městečka je lanovka, která vás vyveze nad vinice až k památníku Niederwald. Lanovka je v provozu denně a v letních měsících má prodloužený provoz. Další možností je plavba lodí po Rýnu, která trvá asi 1,5 hodiny a nabízí pohledy na romantické hrady a památky zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO.

Kde nocovat v obytném voze?

Ať už dáváte přednost kempům, nocování na stellatze nebo vám stačí přespat na parkovišti, v této oblasti si najdete místo, kde se budete cítit dobře. Přímo v Rüdesheim am Rhein je možné využít stellplatz Ebentaler Hof. Parkovat budete na farmě, konkrétně v jabloňovém sadu, který je obklopený lesem. Nedaleko od vás budou osli, poníci, kozy nebo ovce. Pokud hledáte klid a přírodu, právě jste našli ráj na zemi. 

Pokud dáváte raději přednost kempu, můžete od května do 3. října využít Campingplatz Rüdesheim am Rhein, který je v provozu od roku 1949. Areál najdete přímo na Rýně asi 800 metrů od centra města. Atraktivní prostředí v centru dění nabízí parcely s elektřinou a několik míst s přípojkou na vodu a odpady. Kemp nabízí mimo jiné kiosek i terasu s barem. Nedaleko je vyhřívaný venkovní bazén.

Nocovat můžete také mezi Rüdesheim am Rhein a Geisenheimem. K dispozici je stellplatz Rheingau Bad, kde lze zůstat až tři dny. Platí se za 24 hodin 8,5 EUR jednoduše v automatu. Problém není přijet ani mimo otevírací dobu bazénu. Jen je nutné si parkovací lístek dokoupit později.

Vinařská oblast Rheingau

Rheingau je jednou z nejvýznamnějších vinařských oblastí na světě, kde se vinná réva pěstuje už více než dva tisíce let. Městečko Rüdesheim je obklopené vinicemi, které spadají k Rýnu, a nabízí skvělou příležitost k ochutnávce místních vín.

Co nevynechat v Rheingau?

Kromě návštěvy Rüdesheimu doporučujeme výlet do města Eltville am Rhein, které je známé svými růžovými zahradami a vinařskými festivaly. Dalším zajímavým místem je město Wiesbaden, kde můžete navštívit místní trhy a ochutnat místní vína.

Během EURO 2024 můžete nejen fandit svému týmu, ale také objevovat krásy německé krajiny a vinařských oblastí. Ať už jste milovníkem vína, historie nebo přírody, Německo má co nabídnout. Tak neváhejte a prodlužte si dovolenou v Německu. Zavítejte obytným vozem třeba od campiri.com do vinic, ochutnejte místní vína a užijte si krásné letní dny v jedné z nejkrásnějších zemí Evropy.

Související…

Za hranicemi poznáte sami sebe i protějšek. Cestování funguje jako terapie, říká expert
Milada Kadeřábková

foto: Campiri, zdroj: Campiri

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...