Večeře by měla být lehká, ale přesto výživná. I když se snažíte vyhýbat bílému pečivu, tohle jídlo je tak návykové, že se prostě chuti na něj občas neubráníte.
Tato rychlá chuťovka není vůbec náročná a navíc díky ní dostanete do svých dětí i dobrovolně nějakou zeleninu. Oni totiž tento pokrm milují.
Na toto lahodné jídlo budete potřebovat:
bagetu
hermelín
červenou anebo oranžovou papriku
cibuli
česnek
tymián
kokosovou aminos omáčku
petrželku
Postup:
Rozpalte troubu na 200 °C, pečení shora. Cibuli nakrájejte na tenčí půlměsíčky, papriky na asi centimetr široké nudličky a na oleji je pomalu opékejte, až změknou. Osolte, opepřete, přidejte lístky tymiánu, protlačte česnek a ještě ho nechte prohřát. Odložte stranou a pokapejte kokosovou aminos omáčkou.
Bagetu nakrájejte na kolečka, poklaďte plátky hermelínu a nechte zapéct. Když se sýr začne roztékat, vyndejte je. Na ně pak navršte paprikovou směs a posypte najemno nasekanou petrželkou. Servírujte ideálně se salátovými listy. Ozdobte bylinkami a přihodit můžete i pár oliv.
foto: Shutterstock, freshbedynky.cz, zdroj: freshbedynky.cz