Když je velké horko, nepřijde nic tolik vhod jako mražené ovoce. Pokud v sorbetu zkombinujete různé druhy ovoce, můžete si být jisti, že téměř nikdy nešlápnete vedle. Tenhle meruňkový je naprosto dokonalý!
Do tradičního receptu na sorbet nepatří smetana ani mléko, jedná se jen o rozmixované zmrzlé ovoce. Pro zjemnění se ale pár lžiček smetany nebojte přidat, výsledek bude stát za to!
Budeme potřebovat:
0,75 kg meruněk
0,25 kg hrušek
šťáva z půlky citronu
smetana
2 polévkové lžíce medu
1 polévková lžíce vodky
Postup:
Ovoce omyjeme, zbavíme jádřinců, pecek a rozmixujeme dohladka. Přidáme med, citronovou šťávu a jednu polévkovou lžíci vodky – ta zvyšuje bod tuhnutí, směs má pak lepší konzistenci. Směs vlijeme do mrazuvzdorné nádoby a dáme do mrazáku. Pravidelně přendáváme směs do robotu, rozsekáme ji a vrátíme zpět do mrazáku. Takto proces opakujeme, dokud není sorbet dobře zmrzlý a jemný. Pokud ale máte doma zmrzlinovač, nechte sorbet připravit ve zmrzlinovači.
Čtěte také:
Crumble je asi ten nejlepší letní dezert a my na něj máme recept!
Zavařujte bez chemie, jde to celý rok
Brownie nejen pro vegany: s cuketou, karobem a lněným semínkem
foto: Shutterstock