Ať už zvolíte pečenou nebo nepečenou variantu, cheesecake je vždy sázka na jistotu. Pořádná dávka jemného tvarohu a mascarpone zajistí, že vás dortík i skvěle zasytí.

Cheesecake má sice své kořeny v Americe, ale dnes už zdomácněl i u nás. Některé recepty se originálu podobají více, jiné méně – ale vždycky je to dezert, který nikoho nezklame. Můžete se o tom přesvědčit při přípravě této pečené verze s příjemně nakyslými jahodami!

Už se vám také sbíhají sliny?

Na vynikající cheesecake budeme potřebovat:

250 g rozdrobených sušenek
120 g rozpuštěného másla
3 lžíce kvalitního kakaa
250 g jemného tvarohu
250 g mascaropone
60 g cukru Muscovado
Nastrouhanou kůru z citronu
3 žloutky
250 g jahod

Postup:

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Podrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a kakaem a dobře prohněteme. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem, naneseme do ní sušenkové těsto a rovnoměrně ho rozetřeme.

Tvaroh s mascarpone, citronovou kůrou, žloutky a cukrem pečlivě vyšleháme v robotu. Hmotu vlijeme do formy a pečeme přibližně 40 minut – zkrátka tak dlouho, dokud náplň neztuhne a nebude se odlepovat od stěn formy. Troubu otevřeme, ale nechme v ní cheescake ještě 30 minut vychladnout.

Když dezert vychladne, dozdobíme ho pokrájenými jahodami. Můžeme zlehka pocukrovat moučkovým cukrem.

 

foto: Shutterstock