dezert

Milujete sladké a chcete si na něm pochutnávat bez výčitek? Vyzkoušejte tyto nepečené řezy bez přidaného cukru a lepku, které zvládnete levou zadní....

Kamarád mi poslal z dovolené recept a fotku dortu a tak jsem si řekl, že bychom ho mohli vyzkoušet. Naše šéfcukrářka Šárka sice trošku odolávala,...

Špikanard je lidový název pro levanduli. Tato oblíbená aromatická rostlina kvete téměř na každé zahrádce a její opojné vůni se nedá odolat. Zkuste...

Ať už zvolíte pečenou nebo nepečenou variantu, cheesecake je vždy sázka na jistotu. Pořádná dávka jemného tvarohu a mascarpone zajistí, že vás...

Jáhlové kuličky, nápadně připomínající oblíbená Rafaela, jsou zkrátka ideálním dezertem do ruky. Chutnají přímo božsky a při jejich přípravě snadno...

Čokoládovou pomazánku zbožňují lidé napříč všemi věkovými kategoriemi i světovými kontinenty. Jenže ty kupované jsou kolikrát ochuzené o kvalitní...

Tvarohové dezerty děti milují, proto nesmí chybět v žádné ledničce. Domácí příprava této oblíbené pochoutky je bleskově rychlá a výsledek nesmírně...

Podobně jako chia semínka můžeme ve veganské kuchyni využít i semínka lněná. Jen je před vlastní přípravou musíme umlít. V takové podobě mají totiž...

Ovesné vločky s máslem krásně voní a zapečené ovoce má vždycky nepřekonatelnou chuť. Crumble se dá obměnit na sto způsobů, a tak s ním nikdy nebude...

Mléčná rýže potěší svojí jemnou konzistencí i ty nejnáročnější jazýčky. Základ kaše můžete vylepšovat podle nálady i sezóny. Právě teď začíná...

Není divu, že je panna cotta tak oblíbený dezert. Je osvěžující, tak akorát sladká a krásně jemná – jako šitá na míru nadcházejícím teplým dnům....

V současné době jsou v kurzu raw dezerty a datlové kuličky s kakaovými boby a brusinkami patří mezi ně. Jsou sladké, zároveň ale příjemně nakyslé a...

Melasa je koktejl všemožných minerálních látek, a to především železa, přitom jde v podstatě o „odpad“, který vzniká při výrobě cukru z cukrové...

Kiwi patří mezi ovoce, které si určitě zaslouží více pozornosti. Nejen že je výborné jen tak za syrova, ale lze z něj připravit i příjemně nakyslý...