Tento až úsměvně jednoduchý salát vás překvapí nejen svou lahodnou chutí, ale také tím, že vás skvěle zasytí. Kadeřávek je v současnosti hitem zdravého stravování. Nejenže má bohatou zásobu flavonoidů, draslíku a chlorofylu, ale dá se také pěstovat během zimy, neboť vydrží i mráz.

A jestliže bydlíte v bytě, nevadí, dobře roste i  v květináči, navíc pěkně vypadá. Kadeřávek má široké spektrum využití, můžete jej péct, vařit, ale také konzumovat syrový, jako v tomto lahodném salátu.

Co ještě budete na lehký salát potřebovat:

1 avokádo

2 – 3 velké hrsti kadeřávku

1 konzervu cizrny

3 lžíce extra panenského olivového oleje

1 stroužek česneku

šťávu z jednoho citrónu

¼ lžičky mořské soli

volitelně také čerstvý koriandr nebo nasekané orestované ořechy

Postup:

Ve velké míse smíchejte citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a olivový olej. Přidejte nasekaný kadeřávek a dobře promíchejte. Na závěr vsypte cizrnu, pokrájené avokádo a znovu opatrně promíchejte. Dochuťte, lehce opepřete a můžete podávat. Dobrou chuť.