S blížícím se podzimem často roste i chuť na teplou, vydatnou kaši. Ořechy podzimní atmosféru hezky dokreslují a švestkový sirup dodá správný šmrnc. Také už se vám sbíhají sliny?
Špaldová krupička je dokonalý pomocník pro vytvoření té pravé ranní kaše. Používá se stejně jako pšeničná krupička, chuťově je ale o stupínek výš – vlastně možná o dva. Zkuste a přesvědčte se!
Na kaši budete potřebovat:
250 ml rýžového mléka
2 lžíce špaldové krupičky
2 lžíce pomletých vlašských ořechů
Špetku skořice
1 lžičku švestkového sirupu
Máslo na omaštění
Čerstvé ovoce na dozdobení
Postup:
Do hrnce nalijeme rostlinné mléko, vsypeme krupičku a dobře rozkvedláme metličkou. Přivedeme k varu a pomalu vaříme, dokud kaše nezhoustne. V průběhu varu pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Kaše zhoustne asi za 8 minut. Při podávání pokrm posypeme ořechy, zalijeme švestkovým sirupem a navrch přidáme oříšek másla pro zjemnění a omaštění. Zasypeme trochou skořice a dozdobíme čerstvým ovocem (např. jablky nebo švestkami).
foto: Shutterstock