Biozemědělství se nedá dělat jinak než s láskou, protože je to každodenní záležitost a dřina. Sympatický ekofarmář Stanislav Šindler má na dlani nejen srdce, ale i mozoly. Jak probíhá běžný den na farmě, co je klíčem k úspěchu a s jakými obtížemi se musí toto odvětví potýkat? Na tyto otázky dostanete odpovědi v našem videu.
Ekofarma Javorník leží v srdci Valašska v Bílých Karpatech. "My u nás říkáme, že u nás končí půda a začíná kamení," směje se farmář. Přesto i tam narazíte na pasoucí se stáda skotu a lány pšenice.
Zrna na Javorníku melou a mění ve voňavé bochníky chleba ve vlastním mlýně. Čerstvý chkéb pak můžete zapít lahodným domácím mlékem, které díky projektu "mléko do škol" budou moci ochutnat i žáci v lavicích. Vypadá to na dokonalou "agro idylku", ovšem i zde není každý den slunečno, a tak i usměvavý Stanislav Šindler někdy zvážní...
foto: archiv