Bylinky jarní kuchyni hodně sluší a je užitečné na ně myslet i při pečení. Máme tip, kam se skvěle hodí i takové kopřivy.

Ve slaných muffinech udělají skvělou službu čerstvé mladé kopřivy, které směle konkurují i špenátu. Nezaspěte jejich sezónu a vypravte se na ně dřív, než pořádně vyrostou.

Tohle jídlo si zamiluje úplně každý, protože i když je zdravé, tváří se vlastně velice nezdravě.

Na muffiny s kopřivami budeme potřebovat:

150 g celozrnné hladké pšeničné mouky
60 g bílé špaldové hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
sůl
5 stonků jarní cibulky
1 hrnek čerstvých mladých kopřiv
100 g sýra řeckého typu
100 g zralého čedaru
150 ml tučného mléka
100 ml slunečnicového oleje
1 vejce
slunečnicová semínka
máslo na vymazání

Postup:

V míse promísíme suché ingredience, přidáme na kolečka pokrájenou cibulku, spařené kopřivy, rozdrobený slaný sýr čedar a dobře promícháme. Mléko s olejem a vejci našleháme a opět dobře promícháme se suchou směsí. Muffinové formičky vyložíme pečicím papírem nebo papírovými košíčky a vymažeme rozpuštěným máslem. Těsto rozlijeme do formiček, posypeme slunečnicovými semínky a pečeme 25 minut.

 

Čtěte také: 

 Deset plevelů, které nejdřív ochutnejte, než je vyhodíte

Špenátový koláč s kozím sýrem si vychutnáte teplý i zastudena

Hledáte elixír pro pleť? Zapomeňte na krémy a dejte si fazolovou polévku s ječnými vločkami

 

 

foto: Shutterstock