cukr

Hyperaktivita u dětí není „moderním“ tématem poslední doby, jak by se mohlo zdát. V počátcích zkoumání byla označována různými názvy, spojovanými...

„Je to hodně o přípravě doma předtím, než děti začnou chodit do škol. Slazený nápoj doporučuji maximálně jeden na den s množstvím cukrů do 10 gramů....

Možná už jste někdy zažili „kocovinu“ poté, co jste nezvolili zrovna ideální stravu – a dost možná to souviselo s nerovnováhou cukru v krvi....

V cukrárně sedí dvě starší dámy nad kávou a šlehačkovým dortem, když tu se jedna z žen chystá otevřít malý sáček s cukrem, aby si kávu osladila. „To...

Asi se shodneme na tom, že nejzdravější způsob, jak konzumovat zákusek (nebo jakýkoli jiný druh přidaného cukru), je vůbec ho nekonzumovat. Studie...

Rodina a kamarádi si o Vánocích klepali na čelo, když jsem po jednom bujarém narozeninovém večírku řekla „a dost!“. Už je to více než měsíc, co jsem...

Možná se to v dnešní době všudypřítomných eko a bio potravin zdá podivné, ale právě nyní se do potravin a nápojů přidává více falešných cukrů než...

Pokud si během dne všímáte častých a výrazných výkyvů energie, možná nastala vhodná chvíle nahradit cukr jeho zdravější alternativou, dát si cukrový...

Hyperaktivita u dětí není „moderním“ tématem poslední doby, jak by se mohlo zdát. V počátcích zkoumání byla označována různými názvy, spojovanými...

Proč je rafinovaný cukr špatný? Chová se totiž stejně jako tvrdé drogy. Velice rychle se absorbuje, a tak nevytváří zásobu dlouhotrvající energie....

Asi se shodneme na tom, že nejzdravější způsob, jak konzumovat zákusek (nebo jakýkoli jiný druh přidaného cukru), je vůbec ho nekonzumovat. Studie...

Cukr je sladké prokletí a jeho příjem si většina z nás hlídá. Nebo se aspoň domnívá, že má jeho konzumaci pod kontrolou. Jestli tomu tak opravdu je,...

Možná se to v dnešní době všudypřítomných eko a bio potravin zdá podivné, ale právě nyní se do potravin a nápojů přidává více falešných cukrů než...

Kolagen je klíčovým prvkem vaší pokožky. Tato bílkovina je zodpovědná za mladistvý vzhled obličeje a s jejím úbytkem se objevují jemné vrásky....

V posledních desetiletích bylo zaznamenáno hned několik různých velkých kauz, poukazujících na nečestné praktiky, obklopující cukrovarnický průmysl....

Cukr svou přezdívku bílý zabiják nedostal jen tak pro nic za nic. Poděkovat mu můžeme mimo jiné za obezitu, zubní kazy, demineralizaci i překyselení...

Proč je rafinovaný cukr špatný? Chová se totiž stejně jako tvrdé drogy. Velice rychle se absorbuje, a tak nevytváří zásobu dlouhotrvající energie....

Cukr je sladké prokletí a jeho příjem si většina z nás hlídá. Nebo se aspoň domnívá, že má jeho konzumaci pod kontrolou. Jestli tomu tak opravdu je,...

Cukr je sladké prokletí a jeho příjem si většina z nás hlídá. Nebo se aspoň domnívá, že má jeho konzumaci pod kontrolou. Jestli tomu tak opravdu je,...

Kolik má kdo pigmentu Nové číslo měsíčníku National Geographic se s úsměvem pobaveného biologa dívá na vlnu rasismu v USA i ve světě. „Co je to...