x
Odebírejte páteční newsletter Flowee e-mailem. Víkendové čtení do vaší poštovní schránky
Zkuste znovu
Flowee
Civilizace
Jak řídit tým
Energetika
Práce
Umělá inteligence
Technologie
Kultura
Ekonomika
Móda
Rozhovory
Zdraví
Psychologie
Filtrovat
Flowee
Filtrovat
Civilizace
Zdraví
Psychologie
etnosvět
Sopa, tamales nebo žurek. Co se kde jí na Vánoce?
Vánoční kuchyně by měla být chutná a originální. Častými ingrediencemi jsou v Evropě i mimo ni brambory, houby a bylinky. Co se tedy jí v Polsku, ve...
Etnosvět: Riskantní sázka na vege restauraci, která vyšla
Otevřít vlastní restauraci byl její sen už na pražské VŠE. Tehdy ale generální manažerka pražské restaurace Etnosvět Daria Ponomareva netušila, že...
Víno, pivo, destiláty: Lze je spojit s vegetariánskou gastronomií?
V zásadě je jedno, jestli jdete do vinárny na tapas, do hospody na tlačenku nebo do vege restaurace na tofu. Důležité je, abyste si odnesli ten...
Vege restaurace? Výhonků a filtrované vody se bát nemusíte
Určitě by to neměl být cíl, ale existují skutečně vegetariánské restaurace, které si opravdu zakládají na „výhoncích a filtrované vodě“. Etnosvět...
Romantická večeře na svátek zamilovaných? Zkuste to bez masa
Poznejte svět chutí, který nemá hranic. To je motto, kterým se řídí pražská restaurace Etnosvět. Hosta chtějí překvapit rafinovaností svých jídel a...
Nedílná součást vegetariánské kuchyně? Květiny k snědku
Kuchaři používají jedlé květy ne jen jako dekoraci, ale třeba i do různých salátů. Nejčastěji se k pokrmům přidávají macešky, fialky nebo cuketové...
Novoroční čočka? Přinese hojnost a ještě vyčistí organismus
Už desítky let se traduje, že na novoročním stole nemůže chybět čočka. Prý proto, aby byl i v novém roce v domě dostatek peněz. Tvar čočky mince...
Co by si dali po Vánocích lidé z Etnosvěta? Tři jednoduché recepty
TOP manažeři pražsk é restaurace Etnosvět se zamysleli a podle svých chutí vybrali tři vegetariá nsk é odlehčené recepty pro povánoční dny. Své...
Masožrouti ve vedení vegetariánské restaurace: Funguje to?
Jak mohou nevegetariáni vést vegetariánskou restauraci? To je základní otázka pro TOP manažery pražsk é restaurace Etnosvět. Na naše otázky...
Vánoce bez masa? Nic výjimečného, všechno jde a chutná
Každý národ má svá gastronomická specifika. My si Vánoce neumíme představit bez bramborového salátu a kapra nebo řízku. A bez masa většinou už vůbec...
Téma „jak vařit bez masa“ je zbytečně nafouknuté
Rostlinná strava, nejbohatší zdroj vitamínů, minerálů a aktivních enzymů, je jedinečná rozmanitostí chutí, vůní, barev i tvarů. Složení a obsah...
Jak připravit kachnu bez kachny? Tajemství šéfkuchaře Etnosvěta
Etnosvět není jen vegetariánská restaurace, ale také koncept, který dbá na ekologii a udržitelnost. Nejen o tom, jak jsou prvky „zero waste“...
Toužíte po jedinečném gurmánském zážitku? Spárujte víno či pivo s bezmasými pokrmy
Když se stavíte na degustační menu v pražské restauraci Etnosvět, přesvědčíte se sami, že párování vegetariánských a veganských pokrmů s víny je...
Nebát se odlišit a hrát fér. Andrej Zaitsev prozradil svůj recept na úspěch
Andrej Zaitsev je vizionář a ideátor několika projektů, mimo jiné i majitel vyhlášené vegetariánské restaurace Etnosvět. Sám o sobě říká, že jeho...
Zkusíte to bez masa? Světový den veganství je 1. listopadu
Poprv é se tento sv átek slavil v roce 1994. Bylo to přesně v den 50. výročí založení britsk é The Vegan Society Donaldem Watsonem, který k t é matu...
Co se takhle občas obejít bez bůčku, hovězího nebo kuřecího steaku, pánové
Možná budete překvapeni, jak je to jednoduché a jak chutné jídlo vám v restauraci také mohou bez masa nabídnout.
Videorecept: Dýňové rizoto je pod taktovkou Ondry Panoše hračka
Dýňová sezona je v plném proudu. Polévka ale není to jediné, na co můžete dužinu dýně použít. Připravili jsme pro vás recept na skvělé rizoto s...
Kde chutná majiteli vyhlášené restaurace aneb prověřené TOP podniky
Než Andrej Zaitsev založil restauraci, nikdy by ho jako „masožrouta“ nenapadlo vytvořit vegetariánský koncept. Nakonec však dal na radu společníka a...
Jak zastavit plýtvání? Dejte šanci i ošklivé zelenině
Tržní cena potravin, které se na světě za rok vyhodí, odpovídá HDP Švýcarska. Podstatnou část z toho tvoří takzvaná křivá zelenina, tj. ta, která...
Reklama