x
Odebírejte páteční newsletter Flowee e-mailem. Víkendové čtení do vaší poštovní schránky
Zkuste znovu
Flowee
Civilizace
Jak řídit tým
Energetika
Práce
Umělá inteligence
Technologie
Kultura
Ekonomika
Móda
Rozhovory
Zdraví
Psychologie
Filtrovat
Flowee
Filtrovat
Civilizace
Zdraví
Psychologie
gastronomie
Kuchař Martin Pecina: Kdybych dal na to, co si myslí veřejnost, shnil bych v paneláku
Osobitý grafik, typograf a spisovatel se v roce 2022 přihlásil do reality show MasterChef Česko a se svou moravskou zabijačkou zvítězil. Napsal...
Buď ji milujete, nebo nenávidíte. 20. srpna je Mezinárodní den pizzy Hawaii!
Muž, kterému se připisuje zásluha za to, že dal světu pizzu se šunkou a ananasem, nebyl ani Havajan, ani Ital. Sam Panopoulos byl řecký...
Oáza života v srdci Malé Strany: Za branami hotelu Mandarin Oriental Prague se otevírá útulná letní terasa
Nachází se v prostorách bývalého dominikánského kláštera v historické části pražské Malé Strany a na první pohled okouzlí všechny příchozí nejen...
Nezdravé potraviny neexistují, říká Zdeněk Pohlreich
Je známý hlavně jako drsný šéfkuchař, který si nebere servítky při vyjadřování svých názorů. „Když je toho v hrnci moc, musí se to vylít a k tomu mi...
Kalendárium: Světový den tapas. Viva la Fiesta!
Tapas jsou malé porce jídla, podávané převážně k alkoholickým nápojům. Před jídlem, mezi jídly, po jídle – na sousto něčeho chutného je v...
Od školních svačin přes michelinské restaurace k luxusnímu cateringu
Dana Nerudová je tvůrkyní a podnikatelkou, zakladatelkou projektu Piknikon, který se zabývá kreativní gastronomií. Už při studiu na Karlově...
Podnikáte v gastru? Těchto pět kroků vám pomůže z krize
Covidové roky byly těžkou zkouškou, teď přichází další výzva: jak se vypořádat s inflací a skokovým nárůstem cen energií. Instantní lék bohužel...
Je Světový den drštěk! Ošklivé káčátko české gastronomie se dokáže přeměnit v labuť
Přežvýkavci mají několik žaludečních komor, které jim umožňují správně trávit potravu. Jako dršťky se označuje jedlá výstelka jejich žaludků,...
Příběh o tom, jak řecký kuchař do Kanady přišel a udělal díru do světa. Ananasem.
Panopoulos navštívil v 60. letech 20. století kolébku pizzy, italskou Neapol. Národní poklad Italů ho okouzlil a fascinoval, stejně jako okouzlení a...
Hvězdní šéfkuchaři prostřeli pro hosta nula. Vydrželi jsme a chyběli jste nám, vzkazují
Gastronomie trpí. Ale o tom už bylo řečeno mnohé. Desítka naprosto zásadních postav české gastronomické scény proto přináší jiný narativ: Přes to...
V našem oboru zanikne až 110 milionů pracovních míst, říká jednatel hotelové školy
Jednatel Vysoké školy hotelové v Praze a vedoucí její katedry hotelnictví Petr Studnička hlásí obrovský meziroční propad v oboru a v rozhovoru pro...
Bufet na Výstavišti nahradilo bistro Artyčok. Nabízí tu malou Itálii
„Neskutečně příjemná změna jednoho zaplivaného stánku s klobásou na tenhle super podnik,“ píše v recenzi na stránkách Bistra Artyčok návštěvnice...
Jak aplikace na dovoz jídla mění gastronomii a co je "kuchyně duchů"
Grubhub jako služba pro objednání jídla podle magazínu The Hustle doslova změnil Ameriku . Jeho uživatelé si mohli vychutnat čerstvě dovezené a...
Ostrá tužka Karla Křivana: Bufety, byfé a automaty
„Byfé“ bylo slovo, které jsem slýchával od dětství. Možná rodiče tou výslovností chtěli dát větší lesk umakartovému stolu, na nějž si matka obřadně...
Sofie Khomutová: Nová mobilní aplikace AAHI šetří jídlo i vaše peníze
Každý rok se jen v Severní Americe a Evropě dohromady vyhodí jídlo, které by třikrát nakrmilo všechny hladové světa . Naštěstí už existují...
Aplikace AAHI: Zbytky z restaurací nejdou do koše, ale k dalším lidem
Patrně byste museli až doposud žít hluboko v pralese někde na konci světa, aby vás minula jakákoliv zpráva o tom, že současná ekologická situace a s...
Raw food nemá s gastronomií nic společného, říká Zdeněk Pohlreich
Je známý hlavně jako drsný šéfkuchař, který si nebere servítky při vyjadřování svých názorů. Nyní ho v televizním pořadu o zlém šéfovi nahradila...
Pavel Maurer: Proč nakonec bylo dobré mít ve škole pozemky
Když jsem chodil na základní školu, měli jsme předmět, který se jmenoval pozemky. Tehdy mi to připadlo nesmírně nudné a měl jsem spíš dojem, že tam...
Pavel Maurer: I v malém městě umí uvařit. A výborně
Taky se vám někdy stává, že přijedete do jakéhosi malého města nebo neznámé vsi a cítíte se tak trochu nadřazeně? Ani nevíte, jak se vám to...
Tvůj talent je unikát: S kuchařem Martinem Škodou
Dalo by se říci, že Martin Škoda je ve svých třiadvaceti letech opravdovým mistrem svého řemesla. Ostatně, jak jinak by přišel k několika...
Strana 1 z 2
1
2
Reklama