x
Odebírejte páteční newsletter Flowee e-mailem. Víkendové čtení do vaší poštovní schránky
Zkuste znovu
Flowee
Civilizace
Jak řídit tým
Energetika
Práce
Umělá inteligence
Technologie
Kultura
Ekonomika
Móda
Rozhovory
Zdraví
Psychologie
Filtrovat
Flowee
Filtrovat
Civilizace
Zdraví
Psychologie
vaření
Kuchař Martin Pecina: Kdybych dal na to, co si myslí veřejnost, shnil bych v paneláku
Osobitý grafik, typograf a spisovatel se v roce 2022 přihlásil do reality show MasterChef Česko a se svou moravskou zabijačkou zvítězil. Napsal...
S popáleninami se v Česku ročně léčí 9 tisíc dětí. Na bolestivé úrazy lze vyzrát
Momentálně se blíží období, kdy se obecně nabádá ke zvýšené opatrnosti. Letní prázdniny znamenají více volného času pro děti, zmnožení potenciálně...
Jak připravit quinou a proč tuhle superpotravinu vlastně jíst
Královna superpotravin. I tak bývá quinoa nazývána. A ne neopodstatněně. Obsahuje totiž všech 9 esenciálních aminokyselin, které se v rostlinné říši...
Superrobot uvaří a ještě si po sobě uklidí. Stojí ovšem víc než 7 milionů
Konečně je tu kuchyňský přístroj, který zvládne všechno, co si jen umíte představit. Stojí sice jako nový dům se zahradou nebo starší byt 2+1 na...
Jak si užít grilování od jara do zimy?
Kdo říká, že BBQ patří jen k létu a horkým dnům? Vybavte se šikovnými pomocníky a jídlo se špetkou kouře si vychutnáte, i když teploty klesnou pod...
Co to je vakuum? A k čemu je vakuování potravin vlastně dobré?
Stručně řečeno, vakuum je prostor bez přístupu vzduchu, tedy i kyslíku. A co z toho plyne? Kromě jiného například i to, že uchování potravin ve...
Co by vám určitě nemělo chybět v kuchyni
V domácnostech se bez některých nástrojů jednoduše neobejdete, například v kuchyni si snad žádná hospodyňka nedovede představit fungování bez...
Vážená revoluce: Jak nová definice kilogramu (ne)mění svět
„Tak nám v Evropě už zase něco změnili. Máme novej kilogram. Říkali to v televizi. Teď to už váží všecko jinak!“ „Dejte pokoj, dyť já si předevčírem...
Kuchařky.cz: Jak propojit recepty s aplikací a autory receptů se čtenáři
Každý rok se v Česku prodají statisíce kuchařek. Na webu Kuchařky.cz nic jiného než knihy s kvalitními recepty nenajdete. I když vlastně ano. Díky...
VELKÝ HOLKY: Nejlepší savo v Evropě!
Koblihy byly v akci pět plus pět zdarma, tak jsem je koupila, protože jsem šetrná, a řekla synovi, ať pozve svého přítele Petra na čaj. Štefan je...
VELKÝ HOLKY: Vaření je raketová věda!
Na konci minulého tisíciletí se pral požadavek na to, aby žena vařila hodně a skvěle, s tím, aby moderně využívala polotovary a s domácností se...
Gary Wright: Ájurvéda vsází na domácí vaření. I kvůli energii
Gary Wright je jedním z mála kuchařů u nás, kteří umí vařit podle zásad ájurvédy. Své schopnosti získal až v Indii, přičemž mu velkou inspirací byla...
Strach je špatný kuchař. Postavte se démonům v kuchyni
„Tak co, Maru, už vaříš?“ ptám se své spolužačky z Akademie. „Mrkvovou pomazánku, co jsme se naučili na podzimním kurzu. Mixuju si ji teď každý den,...
Proč a především jak jíst všímavěji? Tři kroky vycházející z naturopatické výživy
Pravidelná a vyvážená strava je sice základem zdravého organismu člověka, ale jen málokdo z nás ji dodržuje. Ráno vyletíme z postele ve spěchu,...
Recept na báječné ovesné flameri. To musíte zkusit!
Teplá ovesná kaše je klasika. Neurazí ani většinou nepotěší. Když se ale nechá vychladnout a vyšlehá se s nějakým dobrým ořechovým máslem, vznikne...
Reklama