Tvarohové dezerty děti milují, proto nesmí chybět v žádné ledničce. Domácí příprava této oblíbené pochoutky je bleskově rychlá a výsledek nesmírně dobrý. A navíc je tento krém mnohem levnější než kupované tvarohové dezerty. Toto je ideální dobrota na léto!

Kupované „tvaroháčky“ jsou často plné zahušťovadel, vanilkového cukru a aroma, kterým bychom se dozajista v dětském jídelníčku rádi vyhnuli. Při domácí přípravě máte všechno pod vlastní taktovkou, a tak můžete svým ratolestem připravit opravdu to nejlepší!

Tento dezert je neuvěřitelně lehký a máte ho za pár minut.

Na tvarohovou pochoutku budete potřebovat:

200 ml smetany ke šlehání

250 g tvarohu

100 g mascaropone

Špetku vanilkového prášku

2 lžičky kvalitního kakaového prášku

3 lžíce tmavého třtinového cukru

Ovoce na dozdobení

Postup:

Smetanu necháme dobře vychladit a pak z ní vyšleháme šlehačku. Ve vedlejší misce ušleháme tvaroh s cukrem a mascarpone a opatrně vmícháme šlehačku. Půlku tvarohové směsi ochutíme vanilkovým práškem, druhou půlku tím kakaovým – sypeme ho přes sítko, aby se nevytvořily v krému hrudky. Střídavě vrstvíme do sklenic světlou a tmavou hmotu a dozdobíme ovocem. Skladujeme v chladu, v uzavřené nádobě vydrží i dva dny.

 

foto: Shutterstock