Zdá se, že se s krémy z avokáda teď trhají pytle. I my jsme se na téhle vlně svezli a vyzkoušeli jej. Ale pořád to nebylo ono. Uspokojit naše mlsné jazýčky není jen tak. Takže jsme se pustili do hledání ideálního složení. Tady je náš výherce.
Kromě toho, že chutná skvostně, je tenhle dezert extra rychlý a snadný. Takže ideální parketa pro mě. Můžete jej použít třeba jako rychlý udobřovací úplatek. Vyzkoušeno, u nás takhle zafungoval. Mimochodem, všechny fotky fotíme na přirozeném světle, tedy na balkóně o dvou čtverečních metrech. A vypadá to... No, chutně, ne?
Co si na lahodný krém připravit:
na čtyři porce krém potřebujete
¼ hrnku vypeckovaných datlí (asi 12 bežných datlí)
1 lžíce kokosového oleje
2 zralá avokáda
1 zralý banán
¼ hrnku nepraženého kakaového prášku (asi 5 lžic)
¼ hrnku kokosového mléka (50ml)
1 lžička strouhaného zázvoru
½ lžičky vanilky
7 lístků máty
2 lžíce medu
na ozdobu: (volitelné)
nastrouhaná kůra pomeranče
několik zrníček granátového jablka
několik menších lístků máty
Postup:
Naložíme ¼ hrnku datlí do horké vody na 10 minut. Datle ve vodě změknou. Mezitím si rozpustíme 1 lžíci kokosového oleje. Po 10ti minunách datle zbavíme vody a nakrájíme je na menší kousky. Vložíme datle do mixéru a lehce si je předmixujeme.
Do mixéru k datlím přidáme už rozpouštěný kokosový olej, 2 avokáda, 1 zralý banán, ¼ hrnku nepraženého kakaového prášku, ¼ hrnku kokosového mléka, ½ lžičky vanilky, 7 lístků máty a 2 lžíce medu.
Vše mixujeme,l dokud nevznikne hustý krém. Krém přendáme do 4 mističek a dáme na chvíli do lednice. Po vyndání mističek s krémem z lednice jej ještě dozdobíme. My jsme jej lehce posypali kakaovým práškem, zrníčky granátového jablka a lístky máty.
foto: PGfoodies, zdroj: http://www.pgfoodies.com/