Když je velké horko a nikam se vám nechce, není nikdy na škodu mít doma zásobičku osvěžující zmrzliny. A nejlépe té homemade, protože ta je prostě a jednoduše nejlepší. Ale i babí léto si žádá zmrzlinu! Protože kdy jindy než teď.
Kombinace malin a mascarpone je tak dokonale vyladěná, že už skoro nic jiného nepotřebuje. Snad jen trochu cukru a smetany na zjemnění a mistrovské dílo je na světě.
Na šest nanuků budete potřebovat:
2 hrsti mražených malin
200 g mascarpone
4 lžičky tmavého třtinového cukru
Špetku vanilkového prášku
4 lžíce smetany ke šlehání
Postup:
Zmrzlé maliny rozmixujeme s cukrem a postupně přidáme mascaropone. Pečlivě vyšleháme. Když je hmota dobře promíchaná, zjemňujeme smetanou a dál šleháme. Dochutíme vanilkovým práškem. Vzniklou směs nadávkujeme do nanukových formiček a necháme 14 hodin zamrazit.
foto: Shutterstock