Červené burgery jsou tou správnou volbou, když si chcete trochu odpočinout od masa a zároveň tělu dopřát o trochu víc zeleniny, než jste zvyklí. Konzistence příjemná, chuť dokonalá. Zkrátka nemají chybu!
Chcete-li zkoušet nové chutě a ponořit se do tajů vegetariánské kuchyně, zde jste na správném místě. Už jste například někdy zkusili ochutit pokrm lahůdkovým droždím? To dokonale podtrhne chuť všech ingrediencí a zaručeně podráždí chuťové pohárky. Spolehněte se, že u jedné porce určitě nezůstanete.
Na vegetariánské burgery budete potřebovat:
350 g syrové nastrouhané červené řepy
150 g bílého tofu
2 červené cibule
4 stroužky česneku
½ lžičky pálivé papriky
½ lžičky mletého kmínu
1 lžičku lahůdkového droždí
Kukuřičnou strouhanku na zahuštění
Sůl
Čerstvě mletý pepř
Olej na smažení
Postup:
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a necháme společně s prolisovaným česnekem zesklovatět na troše oleje. Přidáme postrouhané syrové bílé tofu, papriku, kmín a nakrátko osmahneme. Do cibulky vmícháme nastrouhanou červenou řepou, osolíme, opepříme a přidáme lahůdkové droždí. Podle potřeby zahustíme kukuřičnou strouhankou. Z těsta tvoříme malé burgery a smažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší nebo v obložené housce.
foto: Shutterstock