fbpx

Huawei představila novinky na Fóru o inovativní datové infrastruktuře 1 fotografie
Zdroj foto: Shutterstock

Množství dat generovaných celosvětovou populací každým dnem masivně narůstá. S rozšiřováním dostupnosti internetových služeb a technologií stoupají nároky na výkon datových úložišť a zabezpečení dat. Jak by mohla vypadat budoucnost tohoto sektoru a jaké inovace jsou v současné době na trhu či ve vývoji představila na letošním Fóru o inovativní datové infrastruktuře v Berlíně technologická společnost Huawei.

Zveřejněno: 16. 5. 2024

Jednodenní event v prostorách prestižního hotelu JW Marriot nabídl návštěvníkům prostřednictvím rozsáhlé výstavy a osmi přednášek pohled na to, jakým způsobem lze v dnešní době využívat data a pracovat v rámci digitální infrastruktury s umělou inteligencí.

Viceprezident Huawei a prezident produktové řady pro datové úložiště Peter Čchou upozornil, že datová úložiště budoucnosti vyvíjená technologickým gigantem budou provázaná s AI a mají vynikat celou řadou schopností včetně ultra vysokého výkonu, odolnosti, škálovatelnosti či udržitelnosti.

Supermoderní úložiště i nová platforma

Huawei hodlá navýšit výkon úložišť desetinásobně ve srovnání s tradičními řešeními a podporovat šířku pásma v PB/s a 100 milionů IOPS, což výrazně zvýší efektivitu generativní umělé inteligence. Inovativní architektura má zajistit vysokou odolnost dat a díky vestavěnému vyhledavači ransomwaru navýšit přesnost detekce na 99,99 %. Inteligentní vyhledavač společně se systémem Retrieval-Augmented Generation (RAG) umožní rychlé získávání dat. Jednotlivé clustery bude možné škálovat pro kapacitu na úrovni EB a každý vyhledavač škálovat s více GPU, DPU nebo NPU. Možnosti správy metadat úložiště a vyhledávání umožní přístup ke správě dat a přehled o nich odkudkoliv na světě a také až desetinásobně zefektivní datovou mobilitu. Huawei si v rámci vlastních řešení navíc zakládá na udržitelnosti, a proto se inovativní úložné systémy pyšní vynikající energetickou účinností (méně než 1 Watt/TB) a hustotu ukládání (více než 1 PB/U).

Orientace na výše uvedené funkce je základem vysoce výkonného modelu úložiště OceanStor A800, který je čerstvým přírůstkem do řady úložišť Huawei OceanStor A. Tento model je přizpůsoben pro umělou inteligenci a dokáže zvýšit využití clusteru pro umělou inteligenci o 30 %. Co se výkonu týče, OceanStor A800 poskytuje vysokou šířku pásma a IOPS, které jsou čtyřikrát a osmkrát lepší než u srovnatelných výrobců.

Huawei vedle nejnovějších inovací představila návštěvníkům také zbrusu novou platformu OceanClub určenou pro akademiky, experty v oboru, ale i technologické nadšence. Jejím cílem je podporovat průmyslové aplikace a technologické inovace v oblasti datových úložišť a napomáhat vzájemné oborové spolupráci. Globální obchodní prezident pro marketing a řešení datových úložišť společnosti Huawei Michael Čchiou uvedl, že s rychlým nástupem umělé inteligence přichází nová cesta ke zpracování dat. Díky ní tak vstupujeme do éry monetizace těchto dat a nezisková platforma OceanClub má pomoci všem profesionálům se na této změně podílet a profitovat z ní.

S novou platformou má Huawei velké plány a všichni členové budou mít přístup k široké škále služeb včetně řady školení. Již v průběhu letošního roku hodlá OceanClub navíc uspořádat více než 100 akcí a aktivit ve více než 30 zemích Evropy, Asie a Tichomoří a Blízkého východu s cílem podpořit popularizaci technologie ukládání dat a uvolnit jejich potenciál.

Související…

Novým ředitelem strategie kybernetické bezpečnosti v Huawei je expert na telekomunikace Petr Mačák
red

 

 

foto: Shutterstock, zdroj: Huawei.com

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...