fbpx

Novým ředitelem strategie kybernetické bezpečnosti v Huawei je expert na telekomunikace Petr Mačák  1 fotografie
Zdroj: Se svolením Petra Mačáka

Výrobce informačních a komunikačních technologií Huawei posílil v letošním roce svůj český bezpečnostní tým. Pozici ředitele strategie kybernetické bezpečnosti převzal dlouholetý zaměstnanec a expert v odvětví IT a telekomunikací Petr Mačák.

Zveřejněno: 23. 5. 2024

Petr Mačák dříve působil v řadě významných technologických společností včetně Siemens, RadioMobil/T-Mobile (Deutsche Telekom Group). Do Huawei nastoupil před deseti lety. Jeho současným zaměřením je komunikace s externími partnery, veřejným sektorem a dalšími subjekty a podpora informovanosti široké veřejnosti v oblasti kybernetické bezpečnosti.

„Budování a zavádění globálního systému zabezpečení kybernetické bezpečnosti a ochrany soukromí je jednou z klíčových priorit společnosti Huawei. Naplnění této vize v souladu s platnými právními předpisy, zapracování požadavků na zabezpečení a certifikaci kybernetické bezpečnosti a ochrany soukromí definovaných našimi zákazníky, průmyslovými partnery i regulátory jsou jedny z prvních úkolů mé mise v nové pozici, včetně komunikace se všemi našimi zákazníky, partnery i veřejností,“ říká Petr Mačák.

Petr Mačák vystudoval obor IT a telekomunikace na pražském ČVUT, na které navázal studiem MBA na DePaul University – Kellstadt Graduate School of Business, přední univerzitě v americkém Chicagu proslulé svými inovativními obory. V průběhu své kariéry se postupně přesunul z technických do manažerských pozic a zabýval se vždy primárně zabezpečením provozu a servisu pro interní a externí zákazníky. Je ženatý, má dvě děti, baví ho cestování a rád sportuje.

Budování a zavádění globálního systému zabezpečení kybernetické bezpečnosti a ochrany soukromí je jednou z klíčových priorit společnosti Huawei.

O společnosti Huawei

Huawei je vedoucím globálním výrobcem infrastruktury informačních a komunikačních technologií a chytrých zařízení. Nabízíme integrovaná řešení ve čtyřech klíčových oblastech, kterými jsou telekomunikační sítě, výpočetní technika, chytrá zařízení a cloudové služby. Naším závazkem je každému jednotlivci, domácnosti a organizaci přinášet digitální řešení pro plně propojený, inteligentní svět.

Ucelená nabídka produktů, řešení a služeb Huawei je současně konkurenceschopná a bezpečná. Pro naše zákazníky vytváříme trvalé hodnoty prostřednictvím otevřené spolupráce s partnery v rámci ekosystému. Pomáháme lidem k jejich růstu, pracujeme na větším komfortu občanů v domácnostech a inspirujeme organizace všech druhů a velikostí k inovativnějším přístupům.

Související…

Huawei představila novinky na Fóru o inovativní datové infrastruktuře
red

V Huawei se inovace zaměřují na potřeby zákazníků. Silně investujeme do základního výzkumu, přičemž se soustředíme na technologicky přelomová řešení, která posouvají svět kupředu. Máme více než 194 tisíc zaměstnanců a působíme ve více než 170 zemích a regionech. Společnost Huawei byla založena v roce 1987 a funguje jako soukromá společnost plně vlastněná svými zaměstnanci.

Pro více informací prosím navštivte naše webové stránky www.huawei.com nebo nás sledujte na:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

foto: Se svolením Petra Mačáka, zdroj: Huawei.com

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...