fbpx

Trendy místa v Karlíně: Kulinářský a kulturní ráj v srdci Prahy 1 fotografie
Foto: Michal Sváček / MFDNES + LN / Profimedia

Karlín, kdysi průmyslová čtvrť na okraji Prahy, se v posledních letech proměnil v jedno z nejvíce trendy míst hlavního města. Tato proměna přilákala množství vysoce kvalitních gastro podniků, stylových kaváren, a kulturních center, které dělají z Karlína neodolatelnou destinaci pro místní i turisty. Pojďme se podívat na některé z těchto vybraných míst, která by neměla uniknout vaší pozornosti.

Zveřejněno: 10. 9. 2024

Objevte gastro poklady Karlína

Karlín se stal centrem vysoce kvalitní gastronomie, kde exkluzivní restaurace přinášejí nezapomenutelné kulinářské zážitky. Tyto podniky nabízejí nejen vynikající jídla připravená z těch nejlepších surovin, ale také prvotřídní servis a elegantní prostředí. Pro milovníky fine dining je Karlín místem, které rozhodně stojí za návštěvu.

ESKA

Restaurace ESKA, pod taktovkou Ambiente, se stala ikonou moderní české kuchyně. S kombinací tradičních receptů a inovativních technik nabízí jedinečné kulinářské zážitky. Otevřená kuchyně, minimalistický design a důraz na lokální suroviny vytvářejí autentickou atmosféru, která vás nadchne.

Bistro Proti Proudu

Bistro Proti proudu je ideální destinací pro ty, kteří hledají sofistikovanou gastronomii. Tento stylový podnik kombinuje moderní evropskou kuchyni s lokálními surovinami, a to vše v elegantním a příjemném prostředí. Nabídka se často mění podle sezónnosti, což zaručuje vždy čerstvé a originální pokrmy.

Spojka Karlín

Spojka Karlín je moderní bistro, které klade důraz na zdravý životní styl a kvalitní suroviny. Nabízí pestré menu s mnoha vegetariánskými a veganskými možnostmi, ale i pokrmy pro milovníky masa. Je to místo, kde se setkává moderní design s příjemnou atmosférou, což z něj činí ideální prostor pro obědy, večeře i pracovní schůzky. Spojka Karlín se také pyšní otevřenou kuchyní, kde můžete sledovat přípravu jídel.

KRO Karlín

Kro Karlín je další perla mezi karlínskými restauracemi. Tento podnik nabízí sezónní menu, které se mění podle dostupnosti čerstvých surovin od lokálních dodavatelů. Kro Karlín je známý svou inovativní kuchyní, která kombinuje tradiční české chutě s moderními technikami. Interiér restaurace je elegantní a přitom útulný, což z něj činí perfektní místo pro romantické večeře nebo oslavy s přáteli. Vynikající služby a pečlivě vybraná vína dodávají celému zážitku luxusní nádech.

Etapa

Etapa je stylová kavárna a bistro, které se specializuje na zdravou a chutnou kuchyni. Je známá svým bohatým výběrem snídaní, brunchů a lehkých obědů. Etapa klade důraz na kvalitu a čerstvost surovin, což se odráží v každém jídle. Můžete si zde vychutnat lahodné avokádové toasty, domácí granolu, ale také výběrovou kávu a čerstvě připravené džusy. Moderní a světlý interiér s pohodlným posezením vytváří ideální prostředí pro relaxaci nebo setkání s přáteli.

Luxusní bary a kavárny na dosah ruky

Pro ty, kteří hledají sofistikované místo k odpočinku s prémiovým nápojem v ruce, nabízí Karlín řadu luxusních barů a kaváren. Tyto stylové podniky kombinují moderní design, pohodlnou atmosféru a pečlivě připravené nápoje, což zajišťuje jedinečný zážitek pro každého návštěvníka.

Mamacoffee Karlín

Mama coffee Karlín nabízí výběrovou kávu praženou přímo na místě, což zaručuje maximální čerstvost a kvalitu. Stylový interiér a klidná atmosféra dělají z tohoto podniku ideální místo pro obchodní schůzky i relaxaci.

Doubleshot

Milovníci kávy by si neměli nechat ujít kavárnu Doubleshot. Tato pražírna a kavárna je známá svým důrazem na kvalitu a transparentnost. Každý šálek kávy je připraven s láskou a precizností, což ocení každý kávový nadšenec. Moderní interiér a přátelský personál pak zajišťují příjemný zážitek.

Parlor Café & Bar

Parlor Café & Bar je synonymem pro elegantní večery s přáteli nebo kolegy. Nabízí široký výběr prémiových koktejlů, kvalitních vín a šampaňských, to vše v luxusním prostředí. Profesionální barmani připraví nápoje podle vašich přání a doporučí vám to nejlepší z nabídky.

Kulturní zážitky? V Karlíně žádný problém

Karlín není jen o vynikající gastronomii, ale také o bohatém kulturním a zábavním vyžití. Prémiová kulturní a zábavní místa v této čtvrti přinášejí širokou škálu akcí od koncertů a divadelních představení po filmové projekce a umělecké výstavy. Pro ty, kteří hledají kulturní zážitky na vysoké úrovni, je Karlín ideální destinací.

Forum Karlín

Forum Karlín je moderní multifunkční prostor, který hostí koncerty, konference, výstavy a další kulturní akce. Díky své výborné akustice a prostornému uspořádání je oblíbeným místem pro vystoupení světových i domácích umělců. Pokud chcete zažít nezapomenutelný koncert nebo kulturní událost, Forum Karlín je ideální volbou.

Karlínské nábřeží

Pro ty, kteří hledají relaxaci a krásné výhledy, je Karlínské nábřeží ideálním místem. Procházka podél Vltavy s výhledem na historické budovy a nově vybudované čtvrtě je skvělým způsobem, jak si odpočinout po náročném dni. V letních měsících se zde často konají různé open-air akce, které přidávají na atraktivitě této oblasti.

Hudební divadlo Karlín

Hudební divadlo Karlín, jedno z nejstarších a nejvýznamnějších divadel v Praze, se pyšní bohatou historií a širokým repertoárem. Divadlo nabízí pestrou paletu představení od klasických operet a muzikálů až po moderní divadelní inscenace. Díky své nádherné historické budově a výborné akustice je oblíbeným místem jak pro domácí, tak zahraniční umělce.

Kdo by nechtěl žít v Karlíně?

Karlín je dynamicky se rozvíjející čtvrť, která nabízí širokou škálu gastronomických a kulturních zážitků a tak není divu, že tu již směrem na Rohanský ostrov stojí nové rezidence s byty na prodej. Nedávné pojmenování nových ulic jmény významných filozofů bylo na sociálních sítích živě probíráno. Životem také protéká bílá lávka přes Vltavu. Ať už hledáte špičkovou restauraci, útulnou kavárnu, nebo místo pro kulturní vyžití, Karlín má co nabídnout. Tento trendový koutek Prahy rozhodně stojí za návštěvu a je skvělým příkladem toho, jak se město může úspěšně proměnit a přizpůsobit novým trendům a potřebám obyvatel i návštěvníků.

Související…

Karlínská Invalidovna se staví na nohy. Mění se v rezidenci umělců a kreativců
Klára Ponczová

foto: Foto: Michal Sváček / MFDNES + LN / Profimedia, zdroj: Externí článek

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...