fbpx

Léto je ideální čas na cestování a objevování nových míst. Hledáte inspiraci, kam letos vyrazit? Představujeme vám několik neodolatelných destinací, které byste rozhodně neměli minout. Připravte si kufry a zarezervujte si letenky, protože tato místa stojí za návštěvu!

Zveřejněno: 26. 7. 2024

Které evropské metropole byste měli navštívit?

Evropa je plná úžasných měst, která nabízejí bohatou historii, kulturu a nezapomenutelné zážitky. Jednou z nejoblíbenějších destinací je Barcelona. Toto katalánské město láká návštěvníky svým jedinečným mixem moderní architektury a historických památek. Nezapomeňte navštívit slavnou Sagrada Família, park Güell nebo jít na procházku po ulici La Rambla. Barcelona také nabízí nádherné pláže, jako je Barceloneta, kde si můžete odpočinout po dni plném objevování města. Pro milovníky fotbalu je návštěva stadionu Camp Nou, domova FC Barcelona, téměř povinností. Pro levné a pohodlné cesty mezi Prahou a Barcelonou si můžete rezervovat Praha Barcelona letenky na eSky.cz.

Další evropskou metropolí, kterou byste měli zvážit, je Amsterdam. Toto město kanálů a cyklistů vás okouzlí svým malebným prostředím a bohatým kulturním dědictvím. Navštivte Rijksmuseum, kde můžete obdivovat mistrovská díla holandských mistrů, jako je Rembrandt nebo Vermeer. Anne Frank House nabízí hluboký a dojemný pohled do historie druhé světové války. Procházka po květinovém trhu Bloemenmarkt je nezapomenutelným zážitkem, při kterém můžete obdivovat rozmanitost květin a rostlin. Amsterdam je také známý svými útulnými kavárnami a restauracemi, kde můžete ochutnat místní speciality, jako jsou stroopwafels nebo haring.

kam byste meli letet letos v lete tyto destinace jsou nutnosti2

Jaké přírodní krásy byste neměli minout?

Pokud dáváte přednost přírodním krásám před ruchem velkoměsta, máme pro vás několik tipů. Island je známý svou dramatickou krajinou, která zahrnuje gejzíry, vodopády, sopky a ledovce. Je to ráj pro milovníky přírody a dobrodružství. Vydejte se na výlet po zlatém kruhu, který zahrnuje návštěvu národního parku Thingvellir, gejzíru Geysir a vodopádu Gullfoss. Navštivte Modrou lagunu, kde si můžete užít relaxaci v geotermálních lázních s nádherným výhledem na okolní krajinu. Prozkoumejte divokou přírodu na severu ostrova, kde můžete vidět polární záři nebo pozorovat velryby.

Další destinací, kterou stojí za to navštívit, je norský fjord Geirangerfjord. Tento úchvatný fjord je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO a nabízí dechberoucí výhledy na okolní hory a vodopády. Pro milovníky přírody je to jedno z nejkrásnějších míst na světě. Můžete se vydat na plavbu po fjordu, kde uvidíte majestátní vodopády jako Seven Sisters nebo Bridal Veil. Pěší túry v okolí fjordu nabízejí nádherné výhledy a možnost vidět divokou zvěř, jako jsou orli nebo losy. Geirangerfjord je také skvělým místem pro kajakování nebo rybaření.

Proč byste měli zvážit exotické destinace?

Pokud hledáte něco opravdu odlišného a exotického, zvážit byste měli návštěvu Bali. Tento indonéský ostrovní ráj nabízí nádherné pláže, bohatou kulturu a přátelské místní obyvatele. Prozkoumejte rýžová políčka v Ubudu, kde můžete vidět tradiční balijské zemědělství a užít si klidné procházky mezi zelenými terasami. Navštivte starobylé chrámy, jako je Tanah Lot nebo Besakih, které nabízejí nádherné výhledy a duchovní zážitky. Bali je také známé svými wellness retreaty a možnostmi pro jógu a meditaci. Užijte si relaxaci na jedné z mnoha pláží, kde můžete surfovat nebo se potápět.

Další exotickou destinací, která stojí za návštěvu, je Mauricius. Tento ostrov v Indickém oceánu je známý svými bílými písečnými plážemi, tyrkysovými lagunami a luxusními resorty. Užijte si potápění, šnorchlování nebo si prostě odpočiňte a načerpejte energii. Navštivte národní park Black River Gorges, kde můžete vidět endemické druhy rostlin a zvířat. Prozkoumejte historické město Port Louis, kde můžete navštívit trh s kořením a ochutnat místní kuchyni. Mauricius je také známý svými golfovými hřišti a možnostmi pro různé vodní sporty, jako je windsurfing nebo kitesurfing.

Kde najít levné letenky?

Chcete-li najít nejlepší nabídky a levné letenky do všech těchto úžasných destinací, doporučujeme využít služeb eSky.cz. Tato platforma vám umožní snadno vyhledávat a porovnávat lety, najít nejlepší ceny a rezervovat si letenky online. Navíc nabízí další užitečné služby, jako je rezervace hotelů, pronájem aut nebo cestovní pojištění.

Platforma eSky.cz je ideální volbou pro cestovatele, kteří hledají pohodlný a efektivní způsob, jak plánovat své cesty. S jejich pomocí můžete najít levné letenky do všech koutů světa.

kam byste meli letet letos v lete tyto destinace jsou nutnosti3

Jak cestovat levně a chytře?

Cestování nemusí být drahé, pokud víte, jak na to. Jedním z nejlepších způsobů, jak ušetřit, je flexibilita při plánování vaší cesty. Zkuste si naplánovat svůj odlet a přílet mimo hlavní sezónu, kdy jsou ceny letenek a ubytování nižší. Dále sledujte speciální nabídky a akce na eSky.cz, kde můžete najít skvělé slevy.

Dalším tipem je zvažovat různé možnosti dopravy a ubytování. Někdy může být výhodné cestovat vlakem nebo autobusem, nebo si vybrat levnější ubytování, jako jsou hostely nebo Airbnb. Pokud chcete více tipů na to, jak cestovat levně, podívejte se na článek Proč byste měli cestoval levně https://www.flowee.cz/floweecity/styl/10119-proc-byste-meli-cestovat-levne.

Léto plné zážitků

Léto je ideální čas na objevování nových míst a sbírání nezapomenutelných zážitků. Bez ohledu na to, zda preferujete rušná města, přírodní krásy nebo exotické destinace, existuje spousta úžasných míst, která stojí za návštěvu. Díky eSky.cz můžete snadno a rychle najít a rezervovat letenky do těchto destinací a užít si nezapomenutelnou dovolenou. Tak na co ještě čekáte? Začněte plánovat svou letní dovolenou již dnes a objevte krásy světa s pomocí eSky.cz!

Související…

Za teplem k moři, nebo za zimními radovánkami do hor? Připravte dětem jarní prázdniny, na které jen tak nezapomenou!
Komerční článek

foto: Esky.cz, zdroj: Externí článek

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...