Pekárna Kabát, která v tomto roce oslaví své 31. výročí, přitom patří k českým národním pokladům. Pečivo se zde už po dekády vyrábí podle tradičních receptur tak, jak je znaly naše babičky a prababičky ze surovin převážně českého původu.  I to je jeden z důvodů, proč do ní chodí pravidelně nakupovat také česká modelka a moderátorka Hana Mašlíková:

„Pekárnu Kabát jsem si oblíbila už v době, kdy k nám chodili jako hosté do Snídaně s Novou a nosili s sebou různé ochutnávky. Okamžitě jsem se stala jejich spokojeným zákazníkem a nedám na ně dopustit. Naše rodina žije velmi zdravě, proto mi záleží na kvalitě toho, co jíme. Takže když jdu pro pečivo, jdu vždy tam,” přiznala Hana Mašlíková, která sice dře několikrát týdně ve fitku, na čerstvě napečené koláčky  ovšem nedá dopustit.

Léto na talíři hvězd

Novou prodejnu přišla podpořit také krásná Lucie Vondráčková, která si i přes svou štíhlou linii, čas od času ráda dopřeje sladkou tečku k snídani. „Můj děda vždycky říkal, že pečivo se dělí na gumové a poctivé. Ke Kabátům si chodím pro tu druhou variantu,” uvedla během slavnostního otevření zpěvačka, která v nedávné době pokřtila svou novou desku Letokruhy.

Velmi vřelý vztah má k rodinnému dědictví firmy Kabát i český herec, moderátor a zpěvák Roman Vojtek: „Kluky Kabáty znám osobně skoro 20 let a protože jejich výrobky bez přehánění celá rodina milujeme, byl jsem dokonce jednou podívat přímo v pekárně, abych se přesvědčil, jak a z čeho své božské pečivo vyrábí,” říká Roman a dodává:

Koláčům od Kabátů neodoláme, libuje si Roman Vojtek. (zdroj: Media List)


„Milujeme koláče s tvarohem i se všemi ovocnými přísadami, moje žena Petra makovku. Já nedám dopustit na vánočku a vždy máme i plný mrazák - pro případ, že by čerstvé došlo. Ale to jim neříkejte, to oni neradi slyší.” směje se hvězda nového historického seriálu Zlatá Labuť.

Trojice kmotrů nejenže slavnostně otevřela brány nové pobočky, ale také se zhostila dalšího úkolu –  vybrala nejlepší kombinaci chutí pro toto léto. Na pultech pekařství Kabát tak zákazníci nově najdou jejich specialitu, Zahradní koláč z drobenkového těsta s příchutí višně, jahody, maliny, rybízu a tvarohu.

V současné době vede zavedené pekařské království již druhá generace rodiny Kabátů. “Více než třicet let dodáváme mezi své zákazníky nezaměnitelné produkty ruční výroby. Klademe velký důraz na kvalitu nabízených produktů, kterou kontrolujeme formou zpětné vazby od našich zákazníků. V Pekárně Kabát naši pekaři ručně vyrábějí každý jednotlivý kousek pečiva z převážně českých surovin bez chemických přísad a potravinářských náhražek. Jsme rovněž certifikovaní BIO výrobci,” dodává Richard Kabát, majitel pekárenské sítě Kabát, jež je rozmístěna po celém hlavním městě.

Související…

Přestaňte se šikanovat! 6 rad, jak získat zdravý vztah k jídlu
Dominika Glaserová

foto: Media List, zdroj: Media List