fbpx

Vyhlášena studentská literární soutěž v angličtině k výročí sametové revoluce 2 fotografie
zdroj: Media List

Studenti středních a vysokých škol v Česku a na Slovensku se mohou zúčastnit nové literární soutěže. V eseji, reportáži nebo povídce na téma spojené s odkazem Sametové revoluce, od níž letos uplyne 35 let, mohou své práce v angličtině posílat do 30. června.

Zveřejněno: 23. 4. 2024

Výsledky plánuje Anglo-americká vysoká škola (AAU) oznámit letos na podzim. Na soutěži se podílí Paměť národa a Media:list, záštitu převzalo Velvyslanectví Spojených států amerických a Velvyslanectví Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.

Soutěž je otevřená všem žákům a studentům ve dvou věkových kategoriích, a to do 18 let a do 26 let. V porotě usednou lektoři AAU, literární autoři i osobnosti veřejného života se vztahem k 17. listopadu 1989, například Monika MacDonagh-Pajerová nebo Martin Klíma.

Studenti mohou kromě publikace jejich textů v antologii získat i další zajímavé ceny od partnerů, jako jsou stáže nebo stipendium, pokrývající školné bakalářského či magisterského studia. Partnery soutěže jsou společnosti Korejzova Legal a Fomoso.

m shutterstock 2211890697

Anglo-americká vysoká škola, z.ú., v angličtině Anglo-American University, byla založena v roce 1990, a je tak nejstarší soukromou vysokou školou s anglickým studijním programem v ČR. Ve svých studijních oborech (ekonomika a management, mezinárodní vztahy a diplomacie, humanitní studia, žurnalistika a vizuální umění) nabízí studentům vzdělání v souladu s americkými vzdělávacími standardy v malých, interaktivně vedených studijních skupinách.

AAU jako první evropská vzdělávací instituce získala v roce 2016 prestižní americkou akreditaci WSCUC, která akredituje takové renomované vysoké školy, jakými jsou Stanford University, University of California, Berkeley, nebo Chapman University.

Paměť národa je jednou z nejrozsáhlejších sbírek vzpomínek pamětníků v Evropě. Veřejnosti je přístupná online od roku 2008 jako databáze pamětníků, kteří byli přímými svědky událostí 20. století. Sbírku Paměť národa spravuje díky podpoře soukromých dárců nezisková organizace Post Bellum (latinsky „po válce“) ve spolupráci s Českým rozhlasem a Ústavem pro studium totalitních režimů

Media:list je nezávislá boutique komunikační agentura, zabývající se budováním mediálních vztahů, tvorbou obsahu, návrhy komunikační strategie, online marketingem, remarketingem včetně sociálních sítí a event managementem.

Související…

Karolína Metzová: Nevysvětlitelná záhada
Nedělní literární klub

foto: Media List, zdroj: Media List

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...