fbpx

Příchutě a barvy našeho gelata pocházejí pouze ze sezónně dostupných surovin, které zase pěstují či vyrábějí naši dodavatelé bez použití chemických přísad, vysvětlují zakladatelé filozofii své značky

Zveřejněno: 30. 8. 2020

Špičkovou italskou zmrzlinu Grom, která se prodává po celém světě od New Yorku přes Paříž až po Dubaj, si od 1. července mohou vychutnat i čeští zákazníci. V Praze na adrese Václavské náměstí 55 se totiž slavnostně otvírá první gelaterie Grom v Česku.

Na počátku dnes už světového úspěchu Gromu přitom nestála žádná korporace, ale touha dvou kamarádů z Turína, kteří měli sen dělat to nejlepší gelato na světě. Oba zakladatelé Guido a Federico proto důsledně dbají na použití jenom těch nejlepších surovin, které si pěstují na své organické ovocné farmě Mura Mura nedaleko Turína, nebo je po pečlivém výběru dovážejí z různých končin světa.

Značka brzy expandovala do celého světa a své gelaterie otevřela například v New Yorku, Los Angeles, Malibu, Paříži, Jakartě, Osace, Dubaji nebo Londýně.

„Chceme dělat takové gelato, jaké bylo kdysi, protože stejně jako za starých časů se i to naše vyrábí bez použití aromat, barviv, konzervačních látek nebo emulgátorů. Příchutě a barvy našeho gelata tedy pocházejí pouze ze sezónně dostupných surovin, které zase pěstují či vyrábějí naši dodavatelé bez použití chemických přísad,“ vysvětlují zakladatelé filozofii své značky.

Voda z Alp a třtinový cukr

K výrobě krémových příchutí se tak například používá čerstvé kvalitní mléko od krav z Piedmontu a vejce z volného chovu. Sorbety obsahují obvykle více než 50 procent ovoce, 0 procent tuku, pramenitou vodu Sparea®, která pramení v piedmontských Alpách a je typická svou lehkostí a čistou chutí, a také bílý třtinový cukr.

O maximální kvalitu dbají Guido a Federico rovněž u dovážených surovin. Například příchuť Pistacchio obsahuje pistácie odrůd Mawardi a Perfect Green, které pocházejí ze Středního východu a gelato obohacují o svou charakteristickou kombinaci chutí pryskyřice, kůže a tabáku. Celosvětově nejoblíbenější příchuť zvaná Crema di Grom zase obsahuje kousky čokolády, která pochází z vysoce kvalitního ekvádorského kakaa Arriba Mocache, známého svou květinovou chutí s tóny sušeného ovoce. Ceněnou ingrediencí v příchuti Crema di Grom jsou také sušenky Meliga z celozrnné kukuřičné mouky z Piedmontu, kterou si Federico a Guido nechávají připravovat tradičním způsobem v mlýně Mulino Marello nedaleko Turína.

Základ z Turína

Aby si na stejně lahodné a čerstvé chuti mohli pochutnat zákazníci kdekoli na světě, probíhá první fáze výroby v turínské produkční laboratoři, kde se míchají základní ingredience, a vzniká tekutá směs. Teprve potom se ovocné i krémové směsi distribuují do jednotlivých gelaterií ve světě, kde se z nich vyrobí čerstvé gelato. Tímto způsobem si gelato Grom zachovává svou konstantně vysokou úroveň kvality.

Značka Grom vznikla v roce 2003 v italském Turíně, kde její zakladatelé Federico Grom and Guido Martinetti otevřeli svou první gelaterii.

Čeští zákazníci si kromě gelata v kornoutu mohou tuto lahůdku vychutnat i doma nebo jí potěšit své blízké. Gelato Grom se totiž prodává také v podobě 460ml pint, jejichž obsah má díky speciální technologii balení naprosto stejnou kvalitu a chuť, jakou má gelato koupené do kornoutu, a to bez jakýchkoli přidaných konzervantů. Pinty jsou k dostání v gelaterii a také v online i offline maloobchodní síti.

Značka Grom vznikla v roce 2003 v italském Turíně, kde její zakladatelé Federico Grom and Guido Martinetti otevřeli svou první gelaterii. Značka brzy expandovala do celého světa a své gelaterie otevřela například v New Yorku, Los Angeles, Malibu, Paříži, Jakartě, Osace, Dubaji nebo Londýně. V roce 2015 se stal Grom součástí společnosti Unilever.

Související…

Věrní zákazníci pomohli rozjet top zmrzlinářství v centru Prahy
Kateřina Müllerová

foto: Grom, zdroj: Grom

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...