fbpx


Zveřejněno: 1. 6. 2017

Mléčná rýže potěší svojí jemnou konzistencí i ty nejnáročnější jazýčky. Základ kaše můžete vylepšovat podle nálady i sezóny. Právě teď začíná dozrávat spousta druhů ovoce, tak si ho nenechte ujít!

Rýžová kaše není zdaleka jen jídlo pro děti. Když je teplá, nahradí letní večeři pro celou rodinu, a když vychladne, je z ní parádní dezert. 

mlecna ryzeshutterstock 448033510

Kaši si ozdobte oblíbeným ovocem.

Na 2 porce budete potřebovat:

150 g bílé rýže basmati
300 ml plnotučného mléka
250 ml mandlového mléka
2 lžičky moučkového cukru
2 lžíce mletých mandlí
Čerstvé ovoce – borůvky, maliny
Vanilkový prášek
Datlový sirup
Špetka soli

Postup:

Do hrnce s nepřilnavým dnem nasypeme rýži, zalijeme kravským i mandlovým mlékem, přidáme malinkou špetku soli a pomalu přivedeme k varu. Osladíme, okořeníme vanilkou a vaříme, dokud rýže nezměkne, většinou to trvá půl hodiny. Když je rýže měkká a kaše začíná houstnout, přisypeme mleté mandle. Před servírováním ozdobíme čerstvým ovocem a dosladíme podle potřeby datlovým sirupem.

Čtěte také: 

Jemná ovesná kaše s oříškovým máslem a datlovým sirupem – rychlá, zdravá snídaně

Je libo dezert? Zkuste datlové kuličky s kakaovými boby

Závin nemusí být jen sladký. Zkuste náš mrkvový s mandlemi a koriandrem

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...