Bez snídaně nedáme ani ránu. Je to často první věc, na kterou ráno po probuzení myslím. Pracujeme z domova, takže by se dalo říci, že na snídani máme mraky času. Často se ale stává, že snídani nakonec už ani nevnímám, protože zároveň vyřizuju e-maily. Čaj piju samozřejmě studenej.
Právě když mám málo času, dělám si takový vylepšený chia pudink. Vůbec jsem neplánovala dávat recept na blog, protože receptů s chia semínky je všude mraky. Ale dnes jsem vstala, udělala si pudink znovu a řekla si, že tohle musí každý ochutnat.
Zajímalo by mě, jestli to někomu taky tak moc chutná. Takže vrátím se zpátky k ránu. Měla jsem cca 20 minutek, než jsme museli vyrazit na schůzku. To mi přišlo jako dost času. Chyba. Sice jsme snídani jedli po cestě do Prahy, ale fotku pro blog jsem zmákla.
Varianta s oříškovým máslem a banánem je lepší než nejlepší. Pokud se použije dostatečně zralý banán, je pudink hodně slaďounký.
Budete potřebovat:
1 zralý banán
250 ml rýžového mléka (jakékoliv mléko)
3 lžíce mandlového másla
3 lžíce chia semínek
špetka vanilky
volitelné
1 lžička nepraženého kakaa
1 lžička kokosového másla
Příprava zabere jen 5 minut
Všechny ingredience dáme do mixéru a lehce rozmixujeme. Jíme hned. Pudink nedáváme přes noc do lednice. Pokud vám bude připadat pudink řidký, stačí počkat 5 minutek.
Chutná skvěle s čerstvými jahodami.
Foto a text: www.pgfoodies.com