V současné době jsou v kurzu raw dezerty a datlové kuličky s kakaovými boby a brusinkami patří mezi ně. Jsou sladké, zároveň ale příjemně nakyslé a kakaové boby v nich triumfálně křupou. Ideální poobědový sladký hřích. Dáte si s námi? 

Milujete-li sladké, ale současně si dáváte pozor na to, co jíte, pak jsou vhodnou alternativou dezerty připravené podomácku ze surovin, které jsou chutné a přitom i zdraví prospěšné.

Běháte? Potom byste měli datle zařadit do svého jídleníčku. Skvěle dodají energii a jsou plné prospěšných minerálních látek.

Na datlové kuličky budete potřebovat:

250 g sušených datlí bez pecky
50 g sušených brusinek
20 loupaných mandlí
4 lžíce drcených kakaových bobů
lžičku nepraženého kakaa
kokos a kakao na obalení

Postup:

Datle a brusinky umixujeme v dobrém mixéru, nebo pomeleme na masovém strojku – vznikne nám tak vláčné, ale nelepivé těsto. Loupané mandle umeleme najemno, spolu s drcenými kakaovými boby a kakaem je pak zapracujeme do hmoty z datlí a brusinek. Tvoříme kuličky, které obalujeme podle chuti v kokosu nebo kakau. V chladu vydrží několik dní.

 

 

 

Čtěte také: 

Jemná ovesná kaše s oříškovým máslem a datlovým sirupem – rychlá zdravá snídaně

Krém z obyčejné mrkve, který vás neobyčejně překvapí

Další omyl v dietním jídelníčku potvrzen: Ananas tuky nespaluje

 

foto: Shutterstock